Frans van Lierop

Frans van Lierop wordt per 1 mei de nieuwe CEO van NTS Group. De toeleverancier van hightech systemen haalt hiermee een senior manager van ASML binnen. Van Lierop werkt momenteel namelijk als Senior Vice President Sourcing and Supply Chain – Mechatronics/Mechanics bij de chipmachinefabrikant.


Vanaf 1 mei gaat Frans van Lierop samen met CFO Ed van der Sluijs het dagelijks bestuur vormen van NTS Group. “De groeikansen van NTS zijn enorm en uitdagend tegelijk. Het fundament ligt er, de marktpositie en strategie zijn uitgekristalliseerd”, zegt Frans van Lierop over zijn nieuwe werkgever. Hij wil samen met het team de resultaten naar nieuwe hoogten stuwen. “Geheel in lijn met de behoeften van de klanten van NTS.” Na een eerdere loopbaan bij de Koninklijke Marine, Fokker Aircraft en Berenschot wekt hij sinds 27 jaar voor ASML in verschillende managementrollen.


Uitbreiding in Amerikaanse markt

Onlangs maakte NTS Group nog bekend te gaan uitbreiden in de Amerikaanse markt. Dat gebeurde tijdens de Nederlandse handelsmissie naar Phoenix en Sillicon Valley. Gesterkt door de US CHIPS Act, groeit de markt voor halfgeleiders in de Verenigde Staten naar verwachting tot een omzet van 87 miljard dollar tegen 2027. Grote spelers in de VS zoals Nvidia, Broadcom en Intel drijven deze groeiende markt. Essentieel in die groei zijn fabrikanten van zogeheten wafer-productie apparatuur, zoals Applied Materials en KLA. Nederland – waar ook ASML, ASMI en NTS gevestigd zijn – is daarin de perfecte partner om de Semicon-sector in de VS verder te ontwikkelen. Als onderdeel van de mondiale strategie is NTS gericht op uitbreiding van zijn capaciteiten in de VS, zowel in omvang als talent. Het bedrijf is actief betrokken bij een omvangrijk wervingstraject, dat zich richt op competente lokale professionals op het gebied van Development & Engineering en commercieel programmamanagement, om zijn VS-team te versterken. In december 2023 is NTS ook verhuisd naar een nieuwe locatie in Milpitas, waar een hub is gecreëerd voor samenwerking en innovatie in het hart van Silicon Valley.


De broers Wintermans, de familie achter NTS, zijn blij met de nieuwe CEO die de business en toeleveringsketen van de hightech maakindustrie door en door kent. Van Lierop volgt Tjarko Bouman op die eind verleden jaar opstapte als topman van de toeleverancier.


Pin It on Pinterest