Siemens heeft de eerste Belgische partners op het Xcelerator-platform verwelkomd tijdens Indumation in Kortrijk. Het gaat om Emixa en Actemium. Het doel is dat ze via het platform sneller oplossingen voor de industrie ontwikkelen. Met AG Solution, Equans Digital en Technord is een intentie tot samenwerking afgesloten.


Emixa en Actemium presenteren zich deze week op Indumation, de automatiseringsbeurs in Kortrijk Xpo, op de Siemens stand. Siemens Xcelerator is een online open businessplatform van Siemens dat bestaat uit drie delen: een samengesteld portfolio van hardware, software en digitale diensten die compatibel zijn met het Internet of Things, een groeiend ecosysteem van gecertificeerde partners, en een marktplaats om te verkennen, te onderwijzen en uit te wisselen. Het aanbod houdt vast aan de ontwerpprincipes van interoperabiliteit, flexibiliteit, openheid en as-a-service. Thierry Van Eeckhout, Senior Vice President en Head of Digital Industries Siemens België-Luxemburg, zegt: “Je kunt de uitdagingen waar we als maatschappij en individuele partijen voor staan nooit alleen oplossen. We moeten allemaal sneller en met meer impact veranderen, en daarvoor heb je elkaar nodig.”


Presentatie partners op Indumation

Van links naar rechts: Sven Rademaker – Emixa Industry Solutions, Bart Stuve – Emixa Industry Solutions, Bart Demaegdt – Siemens, Thierry Van Eeckhout – Siemens, Thomas Van Damme – Actemium,  Jeroen Verbrugghe – Actemium

(Foto Siemens)


Marktplaats voor digitalisering

“Xcelerator kan je zien als een marktplaats voor digitalisering in de industrie, waarmee we vraag en aanbod bij elkaar brengen”, aldus Bart Demaegdt, verantwoordelijk voor Business Development Digitalisation binnen Siemens. “Via het platform ontsluiten we ons eigen software- en IOT-enabled hardware-portfolio voor een grotere groep (potentiële) klanten. En we vergroten dit aanbod door het aan te vullen met gestandaardiseerde API’s, services en complete oplossingen van externe partners.” Siemens verwacht dat het platform voor een versnelling van de ontwikkeling van oplossingen leidt.


Totaaloplossingen

Emixa combineert Management Consulting met technologieën van Siemens PLM, SAP ERP en Mendix Low Code, en richt zich op de productiesector. Ze verbeteren productbeheer en bedrijfsplanning met cloud-oplossingen die standaard maar ook aanpasbaar zijn. Dit maakt specifieke en efficiënte werkwijzen binnen productieprocessen mogelijk. “Bedrijven zijn op zoek naar totaaloplossingen”, stelt Bart Stuve, Managing Director bij Emixa Industry Solutions. “De afzonderlijke componenten vertellen niet het hele verhaal, maar wanneer deze binnen Xcelerator worden gecombineerd, kunnen ze een antwoord bieden op het volledige vraagstuk van een klant.”


Samen Industrie 4.0 opschalen

Thomas Van Damme, Branch Manager Digitalisering bij Actemium, ziet in het Xcelerator platform vooral een kans in de hele keten samen te werken: klanten, partners en ontwikkelaars. “Omdat we moeten samenwerken om met elkaar Industry 4.0 verder te kunnen opschalen.” Actemium, het merk van VINCI Energies gericht op de industrie, is actief binnen de volledige levenscyclus, van advies, ontwerp en implementatie tot onderhoud en continue optimalisatie. Uitdagingen zoals de energietransitie en digitale transformatie vereisen diepgaande veranderingen in productieomgevingen. Onder de missie “Towards the Sustainable Factory of the Future”, werkt Actemium samen met haar klanten aan een toekomstgerichte & slimme integratie van duurzaamheid in het industriële proces.

Pin It on Pinterest