Produmize en Smart Factory gaan samenwerken. Produmize gaat de app van Smart Factory gebruiken voor het uitlezen van de machinedata via de eigen IoT-box. Deze app wordt op TechniShow 2024 gelanceerd.


Produmize is al enige jaren actief binnen de Nederlandse maakindustrie met innovatieve “out-of- the-box” Smart Industry-oplossingen gebaseerd op het real-time dataplatform van Thingsboard. Moderne productiemachines worden door Produmize rechtstreeks aangesloten op dit dataplatform. En oudere productiemachines worden eenvoudig voorzien van de Produmize IoT-box om deze aansluiting tot stand te brengen.

Frank Westervoorde, oprichter en CEO van Smart Factory. (foto;s Smart Factory)


Data gedreven beslissingen

Vervolgens wordt de verzamelde ontsloten data gepresenteerd in real-time dashboards en krijgt het MKB-productiebedrijf inzicht. Er kunnen data gedreven beslissingen genomen worden. Met de data kunnen processen geoptimaliseerd worden en kan het bedrijf slimmer gaan werken. Dit zorgt voor bijvoorbeeld kostenbesparing, efficiëntieverhoging en betere werkomstandigheden.

Inzicht via app

Daar wordt dus nu de app van Smart Factory aan toegevoegd. Frank Westervoorde, CEO en oprichter van Smart Factory, heeft samen met zijn team van ontwikkelaars enkele jaren gewerkt aan een state-of-the-art oplossing. Deze oplossing bestaat uit een connector en een app. De connector zoekt zelf de CNC-machines in het netwerk. Via een app op telefoon, tablet of pc geeft het de relevante data, real-time, weer. Hier gaat het om data als status, tijden maar ook welke CNC-file voor welk product op welk moment gebruikt is. Op die manier krijgen bedrijven een beter inzicht in hun productie en waar verbeterkansen liggen.

Smart Factory is een van de drie genomineerden voor de TechniShow Innovation Award, die op donderdag 14 maart op de beurs wordt uitgereikt. BMO Automation met het Infinity concept en Clever Bending zijn de andere twee genomineerden.


Eenvoudigere oplossing

Tijdens de TechniShow presenteren de twee bedrijven hun oplossing gezamenlijk.  “De connector van Smart Factory gecombineerd met de app levert voor een moderne CNC-verspaner een nog eenvoudigere oplossing en is daarmee een mooie toevoeging aan ons portfolio” aldus Jelle Koning, CEO Produmize.

Pin It on Pinterest