Grasping Kit

De prestigieuze Hermes Award is dit jaar gewonnen door Schunk. Het wint deze award, die bij de opening van de Hannover Messe wordt uitgereikt, met de 2D Grasping Kit. Het innovatieve hiervan is de inzet van AI waardoor de leertijden voor herkenning van de objecten veel korter wordt.


“Naast gebruiksgemak was vooral de robuustheid voor veel van de opkomende automatiseringsoplossingen een doorslaggevende factor bij onze beslissing om de 2D Grasping Kit te selecteren voor deze prijs”, zo motiveert professor Holger Hanselka, President van de Fraunhofer-Gesellschaft, de jurykeuze. Deze innovatie van Schunk vergroot de toepassing van automatisering. En dat is volgens Hanselka de sleutel tot de toekomst voor zowel de bevoorrading als de industrie.


Prijs uitgereikt bij officiële opening Hannover Messe

De uitreiking van de Hermes Award bij de opening van de Hannover Messe. (Foto Deutsche Messe)


AI traint zichzelf offline

Schunk heeft de 2D Grasping-kit ontwikkeld voor een snelle introductie in de autonome handling van niet-positie-georiënteerde objecten. De kit bestaat uit een camera met lens, een industriële PC, AI software en een toepassingsspecifieke grijper. Alle componenten kunnen worden gecombineerd met elke robot en elk besturingssysteem van een hoger niveau. Centraal staat de speciaal door Schunk ontwikkelde AI-software in combinatie met een intuïtieve gebruikersinterface. Dit betekent dat gebruikers geen voorkennis van programmeren of beeldverwerking nodig hebben. Eenmaal ingesteld leidt de AI-ondersteunde software bedrijven stap voor stap door het leerproces van grijpplanning. Zodra de objecten gefotografeerd en benoemd zijn, traint de AI zichzelf – volledig offline. Met de 2D Grasping-Kit kunnen terugkerende sorteer- of logistieke taken betrouwbaar en met weinig moeite worden geautomatiseerd.


Bettina Stark-Watzinger, de Duitse minister van Onderwijs en Onderzoek, overhandigde de prijs in aanwezigheid van bondskanselier Olaf Scholz en de Noorse premier Jonas Gahr Støre.

Pin It on Pinterest