De EMO 2025 duurt vijf dagen, een dag korter dan de laatste jaren gebruikelijk. Exposanten willen het event meer concentreren rond een kortere periode; vandaar dat de zaterdag als expodag wordt geschrapt.


Dat maakt de VDW bekend, ruim een jaar voordat de nieuwe editie in Hannover van start gaat. De meerderheid van de exposanten heeft in een enquête vorig jaar aangegeven de zesde dag te willen schrappen.

Bezoekers verblijven gemiddeld een dag op de EMO. Daarom wordt de beurs volgend jaar teruggebracht van zes naar vier dagen.


Bezoekers plannen beursbezoek veel beter

Markus Heering, directeur VDW, zegt dat de EMO hiermee aansluit op een veel bredere trend zichtbaar in het  internationale beurzenlandschap. Bezoekers bereiden hun beursbezoek veel beter voor doordat ze vooraf al gedetailleerde informatie kunnen vinden. Hierdoor verloopt het bezoek aan de beurs efficiënter, wat ook blijkt uit de gemiddelde tijd die ze op de EMO doorbrengen: één dag. Internationale bezoekers blijven slechts een beetje langer, aldus de gegevens over de EMO 2023. “Hierdoor is zaterdag niet langer een aantrekkelijke dag om te bezoeken,” aldus Markus Heering. “We voldoen daarom aan het verzoek van de exposanten en schrappen de zaterdag.”


Get2fairs: pakket inclusief hotel

De exposanten besparen hiermee op hotelkosten voor de standbemanning. Afgelopen jaar werd ook in Hannover, net als alle internationale beurssteden, geklaagd over de fors gestegen hotelprijzen. De Messe Deutschland komt daarom met een nieuw pakket: get2fairs. Hierin is het hotel in Hannover of in de buurt inclusief het vervoer van en naar de beurs inbegrepen.


De EMO 2025 begint maandag 22 september 2025 en duurt tot en met vrijdag 26 september.

Pin It on Pinterest