Made-in-Europe.nu
Positieve ondertoon in de markt, maar gemengde signalen

Positieve ondertoon in de markt, maar gemengde signalen

Koninklijke Metaalunie concludeerde onlangs dat de investeringsbereidheid in de verspanende industrie voor het eerst sinds 2008 weer positief is. De TechniShow trok in maart méér bezoekers dan twee jaar geleden. Is één plus één twee? Was de kooplust op de TechniShow merkbaar beter dan in 2014? Zo’n honderd dagen na de technologiebeurs zou dat toch stilaan zichtbaar moeten worden bij de exposanten.

 

De Europese koepelorganisatie CECIMO constateert in haar maandelijks statisch overzicht van mei echter eveneens dat de Europese maakindustrie de investeringen on hold heeft gezet. Dat lijkt in lijn met de meest recente FPT VIMAG cijfers, die volgens Jeroen Bender van Bender Techniek voor de verspanende machines een lager dan verwacht verkoopcijfer voor de machines laten zien. “De orderintake in april was lager dan verwacht. De machines blijven achter. De gereedschappen doen het wel goed, klanten hebben dus voldoende werk.” Hij heeft onlangs op een conferentie in Italië dezelfde geluiden gehoord van een aantal Europese collega’s. Niemand weet waarom de investeringen achterblijven bij de positieve economische indicatoren. Daarmee wil Jeroen Bender niet de indruk wekken dat het tegen zit. “Speciaal machines gaan goed, ook de 5-assers. Maar ik weet niet of de situatie nu echt beter is dan twee jaar geleden.”MIEjuni2016-markttrends

Lees wat de anderen over de huidige markt voor verspanende machines zeggen.

 

Ook interessant

Veel gelezen

Pin It on Pinterest