Made-in-Europe.nu
Hembrug

Hembrug toont realtime procesbewaking op Mikroturn

Hembrug Machine Tools toont op de EMO 2017 de Mikroturn 500 XL. Deze harddraaimachine heeft een geïntegreerde slijpspindel en combineert dus beide bewerkingen in één opspanning. De tweede machine op de Hembrug stand is een Mikroturn 100 voorzien van geavanceerde procesbewaking. Hiermee bewaakt de besturing het proces realtime.

 

Demonstratie op EMO; tevens integratie slijpen in harddraaimachine

De Nederlandse fabrikant van precisie harddraaimachines haakt hiermee perfect in op het thema van de EMO 2017. Met name met de laatste machine. Deze Mikroturn heeft drie geïntegreerde meetsystemen. Hiermee kan het volledige proces worden bewaakt en automatisch worden bijgestuurd.

 

Realtime kwaliteitsbewaking

Een optisch beitelmeetsysteem stelt de gehele geometrie van de beitel vast, inclusief afwijkingen op de radius en actuele slijtage. Tijdens de bewerking wordt met een procesbewakingssysteem het proces gecontroleerd. Hiermee wordt in real time de werkstuk kwaliteit bewaakt, inclusief slijtage en detectie van beitelbreuk. Tot slot geeft een scannende taster terugkoppeling over de kwaliteit van het eindproduct voordat het uit de machine wordt gehaald. Deze opties dragen bij aan een zeer hoge procesbetrouwbaarheid.

 

Hembrug
Een van de toepassingen van de slijptechnologie in de harddraaimachine is het bewerken van lagers voor de luchtvaartindustrie.

Harddraaien waar het kan, slijpen als het moet

De 500 XL variant is het antwoord van Hembrug Machine Tools op de vraag uit de markt naar machines te bouwen die een specifieke oppervlaktestructuur aanbrengen, die enkel met slijpen aangebracht kan worden. Hembrug integreert daarom het slijpproces in de machine, met een eigen slijpspindel. Deze machine demonstreert een ultra precies draai/slijpproces onder het motto slijpen waar het moet, draaien waar het kan. Hiermee wordt het aantal processtappen en de kosten nog verder gereduceerd.

Beide Hembrug machines zijn in nieuwe kleuren en met het nieuwe type bedieningspaneel uitgevoerd. De nieuwe kleurstelling staat model voor de restyling van de Hembrug harddraaimachines, die volgend voorjaar op de planning staat.

EMO, Hal 17, stand C18

FOTO: het optisch beitelmeetsysteem, geïntegreerd in de Hembrug Mikron 100.

 

Pin It on Pinterest