Made-in-Europe.nu
beste praktijkopleider

Beste praktijkopleider Overijssel werkt bij Boessenkool

Jan Bolk, praktijkopleider bij Machinefabriek Boessenkool, is de beste praktijkopleider voor mbo-studenten techniek en gebouwde omgeving in Overijssel. Jammer genoeg heeft hij niet de landelijke finale bereikt, die eind november plaatsvindt tijdens de Dag van het MBO, georganiseerd door de MBO Raad en SBB.

 

Jan Bolk: het vak leren in de praktijk

Jan Bolk leidt al meer dan dertig jaar mbo-studenten op. Op de werkvloer bij Machinefabriek Boessenkool leren ze praktische en sociale vakvaardigheden in de techniek. Jan is blij verrast met de prijs: “Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons het vak leren in de praktijk omdat het onze vakmensen van morgen zijn. We zijn een innovatief bedrijf met een hoog niveau van vakmanschap. Door het praktijkleren leggen we daar een mooie basis voor.”

 

Boessenkool betrekt leerlingen bij innovaties

De selectie van Jan Bolk tot beste praktijkopleider van Overijssel werd bekend gemaakt door Tom Slootman van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Volgens hem kenmerkt de begeleiding door Jan zich door zijn eigen, directe, no-nonsens benadering met oog voor detail en motivatie van de leerlingen. Machinefabriek Boessenkool vindt het belangrijk dat de leerlingen ook meegaan met de nieuwe ontwikkelingen in het bedrijf. Zo werken ze momenteel aan innovaties zoals de elektrische tractoren, de megadrones en de energieopslagsystemen die het bedrijf uit Almelo ontwikkelt en vermarkt.

 

Beste praktijkopleider

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 230.000 erkende leerbedrijven en 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Donderdag 23 november organiseren de MBO Raad en SBB de Dag van het MBO. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Op dat evenement worden ook de overall winnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Meer informatie over de verkiezing vind je op de website van SBB

 

FOTO: van links naar rechts Tom Slootman (SBB), Jan Bolk en Eelco Osse (CEO Boessenkool)

 

Pin It on Pinterest