Made-in-Europe.nu
GF Machining Solutions AM

GF Machining Solutions voor 3D metaalprinten met 3D Systems in zee

GF Machining Solutions gaat op het vlak van 3D metaalprinten samenwerken met 3D Systems. De Zwitsers gaan alle metaalprinters uit de Factoryline van de Amerikanen verkopen. Daarnaast gaan ze ook gezamenlijk nieuwe machines ontwikkelen. 3D Systems integreert technologie van GFMS in de systemen. GF Machining Solutions heeft een nulpunt spansysteem ontwikkeld voor 3D metaalprinters zodat de geprinte werkstukken direct nauwkeurig op een CNC freesmachine, draadvonker of lasermachine kunnen worden opgespannen.

Zwitsers kiezen voor nieuwe partner op het vlak van 3D metaalprinten

De beide bedrijven hebben de samenwerking bekend gemaakt vooruitlopend op de IMTS in Chicago, komende maand. Daar gaan ze de eerste resultaten van de samenwerking presenteren. GF Machining Solutions heeft de samenwerking met het Duitse EOS inmiddels beëindigd, aldus een woordvoer van de machinebouwer.

 

Samenwerking met 3D Systems veel breder

Enkele jaren geleden werd deze samenwerking nog enthousiast gepresenteerd, maar afgelopen voorjaar tijdens Solutions Days in Schorndorf liet de Zwitserse machinebouwer al doorschemeren dat men een andere weg wilde inslaan. Het nieuwe partnerschap met 3D Systems biedt veel meer mogelijkheden, laat de woordvoerder desgevraagd weten. “De opzet van deze samenwerking verschilt sterk van die met EOS. De samenwerking is open voor alle afmetingen van machines, alle segmenten en alle materialen. Dat biedt de kans om klanten de best passende oplossing te bieden.” 3D Systems bouwt zowel kleine, compacte 3D metaalprinters alsook presenteert men later dit jaar de nieuwe Factory 500, een grote 3D metaalprinter met drie lasers aan bord. GF Machining Solutions kan het hele gamma van de Factoryline aanbieden aan de klanten uit de metaalverwerkende industrie, waar de machinebouwer van oudsher een stevige positie heeft. De twee bedrijven gaan daarnaast gezamenlijk nieuwe machines ontwikkelen binnen deze Factoryline.

 

Geïntegreerde oplossing voor industrieel 3D metaalprinten

De meerwaarde voor 3D Systems zit zowel in het netwerk dat GF Machining Solutions heeft in de metaalindustrie als in de nulpunt spantechnologie die het voor AM ontwikkeld heeft. In de september editie van 3D printmagazine kun je daar een uitgebreid artikel over lezen. Met deze oplossing kunnen de twee bedrijven een geïntegreerd systeem voor industrieel 3D metaalprinten aanbieden. Geautomatiseerde materiaalhandling, software en geavanceerde nabewerkingstechnieken maken hier deel van uit. Volgens 3D Systems leidt dit direct tot nieuwe markten en verdienmodellen.

 

Een voorbeeld van een werkstuk geprint met de nieuwe Factoryline 500 Solutions van 3D Systems.

 

Lagere operationele kosten

“Beide bedrijven hebben dezelfde visie op de transformatie van de maakindustrie”, zegt Vyomesh Joshi, president en CEO van 3D Systems. “We kijken ernaar uit om een geïntegreerde oplossing te bieden om onze klanten een concurrentievoordeel te geven door korte productietijden en lagere operationele kosten.” Yves Serra, CEO van Georg Fischer, is enthousiast over de nieuwe samenwerking met 3D Systems. De gecombineerde ervaring van de twee bedrijven plaatst ze in een positie om klanten nieuwe maakoplossingen te bieden, gebaseerd op 3D printen, aldus Yves Serra.

 

Pin It on Pinterest