Made-in-Europe.nu

Industrie 4.0: nu meedoen of straks afhaken

Bij Industrie 4.0 spelen data en verspaniningsparameters een belangrijke rol. Maar waar haal je de data vandaan? Wat zijn de consequentie van deze ontwikkeling voor je processen en bedrijfsvoering? En welke veranderingen zijn nodig? Dat zijn de vragen waar het Verspanersforum dieper op ingaat tijdens een seminar bij Heidenhain tijdens de Demoweek.

 

Seminar Verspanersforum tijdens Demoweek toont noodzaak om mee te doen met Industrie 4.0

 

Heidenhain opent tijdens de Demoweek (19-22 maart) het nieuwe Application Center. Rond de Hedelius Acura 65 van partner Promas wil Heidenhain de nieuwe oplossingen voor de verspaning van morgen demonstreren. Het Verspanersforum haakt in op het feit dat Heidenhain het Application Center ook open stelt voor partners. Op donderdag 21 maart organiseert het Verspanersforum het seminar met als prikkelende titel Nu niet inhaken betekent op termijn afhaken. Harm Kort en Gerrit van der Linde gaan in op de vernieuwingen binnen de verspaning, met Industrie 4.0 als rode draad.

 

Nu mee gaan doen

De vraag die volgens beiden altijd het vertrekpunt moet zijn, is wat is de meest efficiënte manier om te verspanen, ongeacht of het om enkelstuks of series gaat. Binnen het Industrie 4.0 concept gaan digitalisering en data een steeds belangrijke rol spelen in de keuze voor de verspaningstechniek, het monitoren en het verbeteren voor de volgende bewerking. In hun presentatie zullen Harm Kort en Gerrit van der Linde aantonen dat innoveren een noodzaak is. Beiden zijn overtuigd dat bedrijven die nu niet starten met de implementatie van het Industrie 4.0 concept, op termijn gaan afhaken.

Het seminar van het Verspanersforum start donderdag 21 maart om 15.00 uur, inloop vanaf 14.30 uur. Deelname is gratis, aanmelden noodzakelijk. Dat kan hier.

Lees ook deze artikelen over de Demoweek
DMG Mori opent vernieuwde huisvesting
Heidenhain opent Application Center

Pin It on Pinterest