Mazak gaat een nieuw Europees technologiecentrum in gebruik nemen in Düsseldorf. Nu beschikt de Japanse machinebouwer al over een centrum in Ratingen, vlakbij Düsseldorf. In de  loop van het jaar wordt echter een heel nieuw centrum in gebruik genomen, dat in eigendom is van de fabrikant. Daarmee wil Mazak het belang van de Europese markt benadrukken. Van de 163.358 Mazakmachines die wereldwijd geïnstalleerd staan, staat een kwart in Europa.

Europese markt

Dit nieuws is onlangs naar buiten gebracht tijdens een persreis van Delcam, de Britse fabrikant van CADCAM-software. Een groep journalisten van Europese vakmedia, waaronder Made-in-Europe.nu, bezocht onder andere Mazak Italy, waar veel gewerkt wordt met de software van Delcam. Roberto Micotto, directeur van Mazak Italy, schetste toen enkele interessante markttrends. Voor de Japanners is Italië na Duitsland nu de tweede grootste markt. Hij heeft de indruk dat de Italiaanse verspanende industrie zich herpakt. Hij had ook nog enkele cijfers in petto over de Beneluxmarkt. In België staan 1370 Mazak machines, in Nederland 959. ter vergelijking: in Italië staan 6555 Mazakmachines, waarvan zo’n tien procent Integrex machines zijn.

Nieuwe Integrex

Net als onlangs in Nederland en België, is ook in de rest van Europa de nieuwe Integrex J serie geïntrodueerd, net als de vernieuwde i-serie. De J-serie is een instapmodel van de Integrex. De i-serie is volledig vernieuwd en is een belangrijke evolutie, aldus de Italiaan. “De Integrex wordt een sleutelmachine voor de hele groep.” Om de mogelijkheden te illustreren werd een matrijs voor de bodem van een PET-fles verspaand op Integrex i-300 S, een machine met subspindel. Deze matrijs kan nu in een opspanning volledig worden afgewerkt.

Lange historie

Overigens lijkt het soms alsof draaifreesbewerkingen iets van de huidige tijd zijn. Fout, alduys Micotto. “Bij ons gaatr de multitaskingmachine terug tot 1983. Toen heeft Mazak al de eerste dergelijke machine gebouwd, de Turn 40N ATC.” In 1988 is deze onder de naam Integrex geïntroduceerd.

 

Meer informatie:

Mazak Benelux

 

[fblike style=”box_count” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”] [linkedin_share style=”none”]

Geef een reactie

Pin It on Pinterest