Pieter Boots, directeur-eigenaar van Bomacon in Weert, heeft zijn bezoeklijstje voor de EMO deels al klaar. Hij wil de komende jaren vooral investeren in een wat grotere draaibank, die aansluit op de Unisign portaalfreesbank en de MTE floortypefrezer die al in de fabriek in Weert staan. “Ik blijf vertrouwen houden in de industrie”, zegt Pieter Boots, die acht jaar geleden het bedrijf aan de rand van Weert startte.

Hij wil de komende jaren vooral investeren in een wat grotere draaibank, die aansluit op de Unisign portaalfreesbank en de MTE floortypefrezer die al in de fabriek in Weert staan. “Ik blijf vertrouwen houden in de industrie”, zegt Pieter Boots, die acht jaar geleden het bedrijf aan de rand van Weert startte. “Je houdt hier altijd industrie. Je kunt niet alles uit China laten komen.” Daarom blijft hij investeren. In machines, maar vooral ook in mensen. Sociale innovatie vindt hij net zo belangrijk.

Na vier maanden break-even

Midden in de vorige crisis besloot hij te investeren in een grote freesbank, die sinds een maandje of vier draait. Toen de koopovereenkomst gesloten werd, had hij het werk er nog niet voor, behalve dat hij de portaalfreesbank wilde ontlasten. “Nu draait de machine al in twee ploegen mee. Nog niet helemaal zoals ik wil, maar na vier maanden zitten we op break-even. Daar ben ik niet ontevreden over.”

Volgende investering

“De volgende machine wordt een grote draaibank. Retrofit van de bestaande is een mogelijkheid, maar kost ook veel geld, dan kun je misschien beter in een keer een goede zet doen.” Boots is van plan een dag naar de EMO te gaan. Als je vooraf je lijstje van te bezoeken stands klaar hebt, is dat te doen. In ieder geval prijken op zijn lijstje de fabrikanten van draaibanken FAMAR (Italië, hal 17 stand E16) en Wohlenberg (Duitsland, hal 26 stand F55). FAT Draaibanken van Haco, Weiler, Geminis en enkele Taiwanese draaimachines. “Ik moet de echte selectie nog maken.” Pieter Boots houdt wel tijd vrij om ook nog even door de hallen met draaibanken te lopen waar hij nu nog niet meteen aan denkt. “Je kunt op de EMO ook nieuwe inzichten krijgen. Je ziet er soms zaken waar je nog niet bij stil hebt gestaan.”

In het digimagazine dat begin september uitkomt, verschijnt een uitgebreid interview met Pieter Boots over zijn visie op investeren in machines en mensen en hoe hij tot de investering in een MTE freesmachine is gekomen. Meld je hier aan voor een gratis abonnement

Meer informatie

Bomacon Weert

 

Geef een reactie

Pin It on Pinterest