De inschrijvingstermijn voor de Techni-Show Innovatie Award 2012 staat open. Bij Bokhoven Tool Management, winnaar van de Zilveren Award in 2010, is men vast van plan weer mee te doen. “Natuurlijk moet je er bij een nieuw product zelf achteraan gaan. Maar de Technishow Innovatie Award heeft zeker bijgedragen aan publiciteit”, zegt Jan Pieter van Bokhoven van Bokhoven BTM, dat vorig jaar met het FCS opspansysteem de zilveren award in de wacht sleepte.

Meerdere awards

Deze week komt de jury voor de eerste keer bijeen. Tot en met 11 november kunnen exposanten op de beurs zich inschrijven om zo mee te dingen naar de felbegeerde Techni-Show Innovatie Award 2012. Net als vorige keer worden er een platina, een gouden en een zilveren award namens de vakjury uitgereikt, een publieksprijs en een Made-in-Holland Award. De jury let vooral op het innovatieve karakter van de inzending, de marktwaarde, het business potentieel en de functionaliteit.

Bijzonder opspansysteem

Bokhoven Tool Management won vorige keer met het FCS opspansysteem de zilveren award. Dit bijzondere opspansysteem biedt zowel een oplossing om snel stukken op te spannen als daadwerkelijk vijfvlaksbewerking doen. De bijzondere opspanning voorkomt namelijk dat freeskop en bed elkaar in de weg zitten als je aan de dichtbij het bed bewerkt. Jan Pieter van Bokhoven zegt dat het systeem inmiddels bij meerdere Nederlandse verspanende bedrijven wordt ingezet. “Hoewel het oorspronkelijk bedoeld is voor matrijzenmakers, zetten enkele klanten het ook op andere manieren in.” Zo gaat onder andere een pompenfabrikant de pompbehuizingen opspannen met het FCS-systeem. “Als je grillig gevormde stukken hebt en je kunt draad- en pasgaten maken in het product, dan kun je met het FCS-systeem snel en goed positioneren.”

Opnieuw meedoen

Bokhoven BTM wil in 2012 weer meedingen naar een van de Techni-Show Innovatie Awards. “Je krijgt door de publiciteit veel aandacht”, aldus Jan Pieter. Met welke innovatie de leverancier uit Aarle-Rixtel dit keer meedoet, staat nog niet vast. pL Lehman, de Zwitserse fabrikant van bijzondere ronddraaitafels, heeft echter voldoende innovaties in huis. “Komende maand beslissen we wat we inzenden”, besluit Jan Pieter Bokhoven. Bokhoven BTM staat in 2012 voor het eerst met een eigen stand op de Techni-Show, die van 13 tot en met 16 maart plaatsvindt in de Jaarbeurs Utrecht.

Jury

De genomineerden worden tijdens de persbijeenkomst op donderdag 12 januari bekendgemaakt. Bezoekers van Techni-Show krijgen daarna de kans om te stemmen op de genomineerden voor de publieksprjs. De jury van de vakprijs voor de Techni-Show Innovatie Awards bestaat uit:

– Reinold Tomberg, hoofdredacteur Metaal Magazine
– Rolf Elling, hoofdredacteur Vraag en Aanbod en Verbindingstechnieken
– Franc Coenen, freelancer en hoofredacteur Madeineurope.nu
– Eric Weustink, hoofdredacteur MetaalNieuws
– Bart Meijer, Lector productie- en procesinnovatie Saxion Hogeschool
– Frans van der Brugh, branchemanager Koninklijke Metaalunie
– Harry Steunenberg, uitgever Techni-Show Magazine

 

 

Meer informatie

Bekijk hier de winnende innovaties van vorige keer:

– TRUMPF http://www.youtube.com/watch?v=brDdglPlz54&feature=player_embedded#at=35
– Dymato http://www.youtube.com/watch?v=KFQ0U_zMaWs&feature=player_embedded
– Bokhoven Tool Management http://www.youtube.com/watch?v=pJLCshFwHUM&feature=player_embedded
– Interlas BV http://www.youtube.com/watch?v=v0WKqP6CsAE

Techni-Show 2012 

Geef een reactie

Pin It on Pinterest