De nieuwe Starrag Groep, onlangs ontstaan na de overname van Dörries Scharmann Technologie door StarragHeckert, presenteert zich op de komende EMO met een duidelijk thema: machines voor het compleet bewerken van middelgrote tot grote componenten, met multifunctionele machines die mechanische productie in hoge lonen landen rechtvaardigen. 

6 meter 5-assig simultaan

De nieuwe groep wijst twee machines aan die dit illustreren. Dat is een horizontaal 5-assig simultaanbewerkingscentrum voor titaan werkstukken tot 6 meter lengte. Dit is het grootste horizontaal 5-assig bewerkingscentrum ooit in Zwitserland gebouwd. Droop + Rein, onlangs bij de groep gekomen, presenteert een machineconcept dat bestaat uit een portaalcentrum met zowel een verplaatsbare als een vaste dwarsblak (T/TF). Dit machine is gebouwd voor het bewerken van grote dieselmotoren en turbinebehuizingen, waarbij het ondanks de grote werkstukken toch op nauwkeurigheid aankomt. De markt waar Starrag zich op richt, zijn de componenten die bijvoorbeeld meer dan 20 ton wegen, 12.000 mm diameter hebben of langer dan 5000 mm zijn.

Energie efficiency

De machinebouwgroep presenteert zich volgende week met een 700 m2 grote stand in hal 13 (stand B62). StarragHeckert heeft de afgelopen jaren eveneens onder de wereldwijde crisis geleden, maar, zo zegt Frank Birken, president en CEO, het bedrijf is nooit in de rode cijfers beland. En de investeringen in innovatie zijn op peil gebleven. Zo biedt de fabrikant nu al het energiebesparingspakket eeMC (Energy Efficient Machining Center) aan. Een andere machine op de stand is het multitasking bewerkingscentrum HEC 800MT, voor het frezen, boren en draaien van grote titaanstukken. StarragHeckert neemt ook deel aan de lucht- en ruimtevaartconferentie die tijdens de EMO plaatsvindt (22 en 23 september). Donderdag 22 september spreekt Gerd Harder, market manager Aerospace bij StarragHeckert AG, over het efficiënt bewerken van titaandelen, gezien vanuit de machinebouwer.

 

Meer informatie:

StarragHeckert

StarragHeckert Benelux  

 

 

[fbshare type=”button”] [linkedin_share style=”none”] [google_plusone size=”standard”]

Geef een reactie

Pin It on Pinterest