Met MillWrite breng je dit soort afbeeldingen eenvoudig aan met een freesmachine

Het Verspanersforum start eind november een pilot van de opleiding ‘Verspaningstechnologie in de praktijk’. De bedoeling is dat dit scholingsconcept regionaal wordt overgenomen.

Het Verspanersforum presenteert deze nieuwe opleiding op de Metavak Gorinchem. De bijscholing is bedoeld voor het kaderpersoneel bij bedrijven en leraren uit het technisch onderwijs in het bijzonder (ROC). Op eerdere bijeenkomsten van het Verspanersforum bleek dat de aanwezige docenten behoefte hadden aan kennis over de moderne verspaningstechniek in de bedrijfspraktijk. Voor deze docenten wordt het scholingsinitiatief allereerst opgestart. Na de pilot kunnen ook bedrijven hun medewerkers laten bijscholen.

Regionaal

De uitvoering is onderverdeeld in de modules: draaien, frezen, boren en kotteren. Acht ROC-leraren in Eindhoven hebben zich spontaan aangemeld voor de eerste opleiding. Het is de bedoeling dat de scholing wordt overgenomen door regionale instanties, waarbij de stuurgroep van het Verspanersforum de kwaliteit wil bewaken door certificaten aan deelnemers uit te reiken. Harm Kort, gastdocent verspaning, geeft op de Metavak meer informatie over de scholing. Bedrijven kunnen zich dan ook aanmelden als ze hun medewerkers willen laten bijscholen.

Nieuwe software

Het Verspanersforum laat verder de nieuwe versie 1.1.6 van SharpCAM voor CNC frezen zien. Dit pakket maakt het CAM-programmeren voor verspanende bedrijven betaalbaar. Via het Verspanersforum wordt het aangeboden voor 595 euro. Ook demonstreren de stuurgroepleden de nieuwste versie van het Fanuc NC Programma Editor. Dit biedt onder andere de mogelijkheid om macro’s vooraf te testen, wat veel verloren machine-uren bespaart. Tot slot presenteert men MillWrite, een softwarepakket vor het graveren van letters, cijfers, cymbolen en afbeeldingen op een vlak, rond of bol oppervlak.

 

Meer informatie

Verspanersforum

Metavak Gorinchem (8,9 en 10 november)

 

 

Pin It on Pinterest