Wie de OKUMA-stand op de EMO heeft gemist, kan volgende week terecht in Krefeld waar de Japanse machinebouwer open huis heeft. Thema van het open huis is Gear and Blade Machining.

Draaifreescentrum

Het belangrijkste nieuws dat in Hannover te zien was, valt  in Krefeld onder spaan nog eens te bekijken. De blikvanger  is de VTM 1200 YB, het grote draaifreescentrum uit de Japanse fabriek. Deze machine heeft een slag van 1270 mm in de X-as, 1080 in de Y-as en 1000 in de Z-as met voor elke as een maximale verplaatsingssnelheid van 32 m/minuut. De C-as draait met maximaal 20 omwentelingen per minuut. Door onder andere het Thermo-Friendly Concept van Okuma haalt de machine een nauwkeurigheid die beter is dan 10 µm. Dit groot draaifreescentrum heeft een eigen gewicht van 30 ton.

Draaibank met 3 turrets

Bij de draaibanken heeft Okuma de nieuwe LT2000 EX met drie turrets getoond. Elke turret is voorzien van een Y-as en 16 gereedschapposities. Met deze machine kan 4-assig worden gewerkt. Hans Volker van Gelderblom CNC Machines, de Okuma-importeur in de Benelux, ziet met name mogelijkheden in de Belgische markt, waar meer automotive gerelateerde industrie aanwezig is. Okuma levert het chattercontrol systeem Machining Navi nu ook op een aantal draaibanken. Op alle nieuwe besturingen is dit een optie, die in de praktijk vaak voor extra rendement zorgt.

Ultra compacte 5-asser

Een nieuwe machine die volgens Hans Volker interessant voor de Beneluxmarkt is, is de Millac 33T, een heel compacte 5-assige machine met draaifunctie die Okuma oorspronkelijk voor transferstraten heeft ontwikkeld. Nu is de machine ook als stand alone versie beschikbaar. Vooral de compacte afmetingen, de snelheid en de nauwkeurigheid onderscheiden deze machine. Hans Volker  ziet voor deze machine met name toepassingen in de medische industrie en andere segmenten voor high end producten. “In Japan is deze machine al langer op de markt. In Krefeld laten we de 33T zien in combinatie met een magazijn aan de achterzijde.”

Eurotech koopt vierde Okuma

Overigens heeft Eurotech Group in Venlo voor de fabriek in het Tsjechische Pezag een Okuma MA 600 HB horizontaal bewerkingscentrum besteld. Dit is de tweede voor deze fabriek, de vierde Okuma machine voor de totale groep. In Venlo zijn deze bewerkingscentra gekoppeld aan een Fastems palletsysteem.

 

Meer informatie:

Het open huis bij Okuma in Krefeld (D) duurt van 23 tot en met 25 november. Gelderblom is hierbij aanwezig.

 

Pin It on Pinterest