Kotteren is een van de drie modules

In april start het Verspanersforum met de eerste open opleidingsmodules. In drie sessies worden de thema’s draaien, frezen, boren en kotteren behandeld. Productief economisch verspanen vereist immers méér dan enkel een snelle machine.

Supermachine

Machines en gereedschappen zijn steeds beter geworden. Maar maximaal rendement halen uit de investeringen vergt nog altijd specifieke kennis van het verspaningsproces. Precies hierop speelt het Verspanersforum met de nieuwe opleiding in. Tot de meest productieve en economische bewerking kom je als je vanuit de materiaalkarakteristie voor een applicatie de juiste methode, bewerkingsstratie, verspanend gereedschap en verspaningsdata kiest. Daarom hebben de verspaningsexpert achter het forum vorig jaar een opleiding ontwikkeld die eind 2011 als proef heeft gedraagd bij het ROC Eindhoven. Acht docenten hebben de opleiding gevolgd en suggesties en aanvullingen gedaan om het concept voor de landelijke introductie te vervolmaken.

Landelijke introductie

Deze landelijke introductie gaat in april plaatsvinden. De drie modules beginnen telkens bij de kennis over het materiaal.

 

 

 

Het effect van de combinatie van snijmaterialen en geometrie wordt aan de hand van praktische voorbeelden toegelicht. Aan de hand van voorbeeldoefeningen leren de cursisten tot de juiste combinatie te komen van gereedschapkeuze, bijbehorende parameters, machinekenmerken en strategie. Daarbij gaan de docenten merk-onafhankelijk te werk, wat de toepasbaarheid in de praktijk ten goede komt.

Doelgroep en inschrijving

De drie modules worden 17,18 en 19 april gegeven. In het najaar vindt een tweede cursus voor open inschrijving plaats. Doelgroep zijn werkvoorbereiders, programmeurs, machineoperators, maar ook productiemanagers en docenten van ROC’s. Voor groepen organiseert het Verspanersforum ook inhouse trainingenn. Alle cursisten ontvangen een trainingswerkboek en na afloop een certificaat.

Lees meer over de opleiding en hoe je je kunt inschrijven

 

Pin It on Pinterest