Het Verspanersforum gaat een druk najaar tegemoet. De trainingen worden uitgebreid naar Noord Nederland, zodat deze nu door het hele land worden aangeboden. Daarnaast lanceert de stichting op de komende Metavak een nieuwe ExpertCAD versie met een embedded macro programmeerfunctie.

[quote float=”right”]Multi Task en Productief Economisch Verspanen nu landelijk aangeboden[/quote] Verleden jaar heeft het Verspanersforum met succes een aantal trainingen verzorgd in zowel het Zuiden als het midden van het land. Nu breidt de stichting haar werkgebied uit naar het Noorden. Op 9, 10, 11 en 18 oktober biedt de stichting in Assen meerdere trainingsdagen aan. Het gaat dan om de trainingen Productief Economisch Draaien, Frezen, Kotteren/Boren en Multi Task bewerken. Deze zijn sterk praktijk gerelateerd en deelnemers kunnen de opgedane kennis meteen de dag erna toepassen in hun werk. De training Productief Multi Task bewerken is vorig jaar voor de eerste keer gegeven. Dit jaar hebben de docenten van het Verspanersforum een nieuwe module aan de training toegevoegd. Tijdens de komende Metavak, waaraan de stichting deelneemt, kun je er meer informatie over krijgen. De vier trainingen, telkens een dag per onderwerp, worden dit najaar eveneens in midden Nederland aangeboden. Dat gebeurt op 2, 3, 4 en 16 oktober in Eemnes. Het telkens om open inschrijvingen: geïnteresseerden kunnen zich via de website van de stichting of via een email aanmelden. Hier kun je alvast een uitgebreid artikel over de multitasktraining lezen.

 

Een beeld van SharpCAM- het CAM-pakket dat het Verspanersforum aanbiedt.
Een beeld van SharpCAM- het CAM-pakket dat het Verspanersforum aanbiedt.

ExpertCAD
Op de Metavak in Hardenberg laat het Verspanersforum voor het ExpertCAD zien in een versie met een embedded Scriptlink macro programmeerfunctie. Met dit pakket kun je relatief eenvoudig een eigen ontwerp met grafische interface en een koppeling met het CAM-systeem realiseren. Ook het SharpCAM programmeersysteem wordt er gedemonstreerd. Door deze twee pakketten tegen relatief lage kosten aan te bieden, wil de stichting meer verspaners op weg helpen naar de digitalisering van hun werkvoorbereiding en naar offline programmeren. Daarmee verhoog je de productiviteit in de verspaning. In dit artikel vertellen Paul Stevenhagen van Kühne Industrie en Rene Arling van Crest Dutch Machinery over hun ervaringen met SharpCAM.

Najaarsmeeting bij DAF Trucks

Op 3 oktober organiseert het Verspanersforum de najaarsmeeting bij DAF Trucks. Daarover binnenkort meer in een apart artikel.

 

Stichting Verspanersforum is met een eigen stand aanwezig op de  Metavak die dit keer samen met de TIV in Hardenberg plaatsvindt op 3, 4 en 5 september.

Pin It on Pinterest