Cellro laat zien hoe je met de Smartcel seriegrootte 1 automatiseert

Wie de Techni-Show nog niet bezocht heeft, krijgt vandaag de laatste kans. Tot donderdagavond half zes waren al meer dan 30.000 bezoekers  afgereisd naar Utrecht om met eigen ogen de toekomst van de maakindustrie te zien. En er is was veel te zien.

Vooral verspaners hebben zin in de Techni-Show, zo blijkt uit de aktuele bezoekersstatistieken van de beursorganisator. 56 procent van de bezoekers geeft aan interesse te hebben voor verspanende machines, de helft komt met name voor de gereedschappen. Automatisering is voor een kwart van de bezoekers een belangrijk gegeven op de beurs. Kijk voor een totaal overzicht van de actuele bezoekersgegevens oin de Daily die Vraag en Aanbod elke beursdag heeft gemaakt.

Robotisering

Er is veel te zien. Komende weken gaan we dieper in op de trends die zichtbaar zijn op de beurs. Bijvoorbeeld veel automatisering en robotisering, van de werkende Smartcel van Cellro tot de ultracompacte en verrijdbare µC5 robotcel van BMO, dat donderdag twee van deze cellen heeft verkocht. Cellro laat op de beursvloer zien hoe je kleine series en zelfs enkelstuks geautomatiseerd en manloos kunt make. Eind dit jaar wil men de cel in de eigen productie in gebruik nemen. Opvallend is dat zoveel Nederlandse en Belgische bedrijven oplossingen ontwikkelen om machines automatisch te beladen, klemmen te wisselen, spanbekkens in te stellen etcetera.

Manarm en compleet

Manarm en compleet bewerken is absoluut een trend op de beurs. Dormac en Siemens laten op een Doosan Puma 700 zien wat je ook grote en zware assen compleet kunt frezen en draaien in een opspanning. Heidenhain laat de mogelijkheden van draaifreesbewerkingen met de nieuwe TCN 640 besturing zien. En om bezoekers te laten wennen aan de nieuwe Manualplus 620 voor draaibewerkingen, staat op de stand een oude Hembrug. Wie het aandurft een werkstuk te programmeren en daarna te draaien, maakt kans op een iPad. 3D printen is ook volop te zien. Daarmee laat Nederland zien voorop te durven lopen als het om nieuwe technologie gaat. Vergeleken met de Duitse industriebeurzen is er hier wel volop aandacht en interesse voor.

Augmented reality

3D printen is ook te zien in Utrecht. De Duitse industriebeurzen pakken dit thema nauwelijks op, maar Nederland wel. Dat de Nederlandse industrie toekomstgericht durft te denken, laat ook Safan zien. Geen verspaning, maar plaatbewerking bij de machinebouwer uit Lochem maar wel zeer innovatieve technologie: augmented reality. Met een speciale bril kan de bediener in de machine kijken en bijvoorbeeld de achteraanslag controleren.

Klik op de foto nog meer beelden van de beursvloer.

Je kunt de Techni-Show nog bezoeken tot vandaag half zes.

 

 

Pin It on Pinterest