Seco Tools gaat de Threadmaster-serie uitbreiden. Er komen nieuwe schroefdraadfrezen voor onder andere geharde materialen tot 60 HRC, materialen met hoge treksterkte van meer dan 900 N/mm2, én kleine boringen en boorfrezen, afschuinen en schroefdraadfrezen kunnen in één bewerking worden gedaan.

Boren, afschuinen en frezen

De Drilling Threadmaster (DTM) heeft een uniek ontwerp dat in één bewerking een draadgat boort, afschuint en freest. De nieuwe frees is momenteel leverbaar voor het bewerken van gietijzer en aluminium. Hij schuint automatisch de ingang van het gat af wanneer de bodem van het gat wordt bereikt en freest vervolgens de schroefdraad door middel van spiraalfrezen. DTM is leverbaar met profielen voor M4 t/m M16, UNC/F en Whitworth.

Geharde materialen

Threadmaster Mini voorziet in schroefdraadfrezen voor kleine gaten in harde materialen. De Threadmaster Mini is geschikt voor schroefdraadmaten van M1 x 0,25 t/m M2,5 x 0,45 en is optimaal geschikt voor materialen met een hardheid van 45 HRC t/m 60 HRC. Voor materialen met een treksterkte van meer dan 900 N/mm2 is de Threadmaster-900 een ideale oplossing, die leverbaar is van M4 t/m M16. Daarnaast is de Threadmaster-H speciaal ontwikkeld voor geharde staalsoorten tot 60 HRC.

 

Meer informatie

Seco Threadmaster-serie 

Pin It on Pinterest