Dit is de nieuwe 5-asser van Haas

Het was te verwachten: Haas lanceert het nieuwe 5-assig bewerkingscentrum UMC-750 op de IMTS in Chicago. Op de tweejaarlijkse machinebeurs in het thuisland van de Amerikaanse fabrikant.

 

 

De UMC-750 wordt de grote vijfasser van Haas. Op de EMO vorig jaar in Hannover werd al een prototype van de machine getoond, toen zonder omkasting. De UMC-750 is een universeel bewerkingscentrum, dat de basis vormt voor een nieuwe lijn die de Amerikaanse machinebouwer de komende jaren aan zijn assortiment gaat toevoegen. Haas heeft gekozen voor een uitvoering waarbij de vierde en vijfde as in de draai/zwenktafel van de machine, die een bereik heeft van +35 tot – 110 graden (en 360 graden rond). Op de tafel kunnen werkstukken tot maximaal 630 bij 500 mm. De machine krijgt een 12.000 toerenspindel van het direct drive type en een gereedschapwisselaar met 40 plaatsen die aan de zijkant is gemonteerd. Waarschijnlijk zal de machine enkele weken na de Amerikaanse beurs op de AMB in Stuttgart voor het eerst in Europa worden getoond.

Spindel met tandwielkast

In totaal gaat Haas op de beursstand in Chicago 16 machines tonen. Daaronder twee nieuwe draaicentra, de ST 10Y met een Y-as en een servo aangedreven C-as voor 4-assige bewerkingen. Ook de ST-20SSY High Speed wordt voor het eerst op de IMTS getoond. Nieuw is verder een reeks spindels voor de vertikale bewerkingscentra, bedoeld voor de VF1 tot VF12 serie. Deze zijn straks leverbaar standaard met een 8100 toerenspindel met een vermogen van 30 pk. Optioneel kan een 10.000 toerenspindel worden geleverd. Voor het zware werk, waarvoor een hoog koppel nodig is, kan de spindel voorzien worden van een tandwielkast zodat de operator een andere overbrenging kan kiezen.

De IMTS vindt plaats van 10 tot 15 september in Chicago.

 

Meer informatie

Haas Inc

Landré

 

 

Pin It on Pinterest