spaanbreker in PKD-gereedschappen

LMT brengt met de laser spaanbrekers in PKD-gereedschappen aan

Met een picoseconde laser kun je spaanbrekers aanbrengen in PKD-gereedschappen. Het Amerikaanse Laser Marking Technologies demonstreert deze techniek komend najaar op de EMO. Martin Cox, directeur van de Europese vertegenwoordiging, verwacht dat dit een “boost gaat geven aan PKD-gereedschappen.”

GSE Technology vertegenwoordigt in Europa de Amerikaanse machinebouwer Laser Marking Technologies. Dit bedrijf introduceerde op de IMTS in Chicago de Diamond, een machine voor het microlaserverspanen van 2D en 3D vormen, gemaakt van bijvoorbeeld wolfraamcarbide en PKD-gereedschappen. De eerste (pilot)machines staan bij klanten die de technologie voor hun eigen productie inzetten. Een derde is, aldus Adam Wayne, ceo van Laser Marking Technologies, geleverd aan een gereedschapfabrikant die er gereedschappen mee gaat bewerken voor de markt. Dat wordt de eerste commerciële toepassing. Martin Cox denkt dat deze techniek heel nieuwe toepassingen voor gereedschaptechnologie opent. Je kunt nu namelijk spaanbrekers in PKD-gereedschappen aanbrengen met de laser, iets dat met slijpen niet kan vanwege het extreem harde oppervlak. Daardoor kunnen gereedschapfabrikanten lange standtijd gaan combineren met een betere performance.

De slijpmachines van TruTech
De slijpmachines van TruTech

Amerikaanse slijptechnologie
GSE Technology in Deurne richt zich op de Europese markt voor hoog precisie slijpoplossingen. Naast de Diamond van LMT Group verkoopt men de Cobalt LT in Europa, een compacte lasermarkeermachine van de Amerikaanse fabrikant. Hiermee kun je ook etsen. Deze machine beschikt over een automatische hoogteinstelling om snel om te schakelen naar een ander product. Voor een hogere productiviteit is de machine voorzien van een palletsysteem, zodat je buiten de machine meerdere producten kunt klaar zetten terwijl de machine andere bewerkt. Een tweede Amerikaans merk dat GSE Technology naar Europa haalt, zijn de slijpmachines van Revolution. “We zijn nauw betrokken geweest bij de doorontwikkeling ervan, zodat de slijpmachines nu niet alleen supernauwkeurig zijn, maar ook qua design en gebruiksgemak aan de Europese standaarden voldoen”, zegt Martin Cox. De TruTech is de meest recente versie van Revolution, een slijpmachine voorzien van een automatisch belader met 3 pallets die tot 1000 producten kunnen bevatten. Optioneel kan de machine aangepast worden zodat je beide uiteinden van een product in één procesgang kunt slijpen. De nauwkeurigheid van de Revolution Autoloader is +/- 0,0025 mm en de herhaalnauwkeurigheid +/- 0,0013 mm. Van het Amerikaanse Max Engineering levert het Brabantse bedrijf de EX 70, een compacte machine voor het dressen en africhten van slijpschijven.

In het digimagazine van januari verschijnt een uitgebreid artikel over het microlaserbewerken zoals LMT dit aanbiedt.

Meer informatie
Laser MarkingTechnologies
GSE Technology

Pin It on Pinterest