Siemens OP19

Het touch screen bedieningspaneel OP19 van Siemens

De manier waarop smartphones en social media onze communicatie hebben veranderd, kan niet anders dan gevolgen hebben voor de machinebediening en de manier van werken in de industrie. Dat zegt Uwe Frank, hoofd Motion Control bij Siemens AG.

De hoogste baas van de Siemens business unit doet zijn uitspraken in een interview met CNC-Arena. Zonder heel concreet te worden over een iPad als bedieningspaneel voor een werktuigmachine, zegt hij wel op dit punt nog veel mogelijkheden te zien om de machinebediening te verbeteren. “Bij de vorige EMO hebben we al ons OP019 geïntroduceerd, een touch bedieningspaneel dat je zelfs met handschoenen aan kunt bedienen. Wij zien op dit punt nog meer mogelijkheden om de bediening van de machines te verbeteren.”

Uwe Frank
Uwe Frank: industrie 4.0 is een spannend thema

Industrie 4.0
In het interview komt het thema industrie 4.0 ter sprake: computer geïntegreerde productie. Uwe Frank bestempelt dit als een “spannend” thema dat hem en zijn R&D-teams bij Siemens Motion Control de komende jaren zeker zullen bezighouden. “Het gaat dan om zaken als de organisatie van arbeid en hoe we in de toekomst productiemiddelen gebruiken.” Dat zal onder invloed van de snelle opmars van smartphones en sociale media ongetwijfeld gaan veranderen, verwacht Frank. Deze twee zaken hebben de communicatie zo sterk veranderd, dat dit ook effect gaat hebben op de manier waarop in de industrie gewerkt wordt. En dus uiteindelijk ook op de machinebediening.

Geïndividualiseerde productie
Siemens heeft met oplossingen zoals NX-CAM en Teamcenter de kloof tussen product-ontwikkeling en de productieafdeling overbrugd. Dat is volgens Frank een stap op weg naar het realiseren van geïndividualiseerde maar toch betaalbare productie. Dit komt naast massaproductie steeds meer in beeld. Frank gelooft in de toekomstige rol van IT-oplossingen in de maakindustrie, in de zin van dat niet alleen de machine aangestuurd wordt, maar dat de IT-systemen tegelijkertijd ingezet worden voor online-onderhoud, monitoring etcetera.

Meer informatie
CNC-Arena
Siemens CNC4you

1 gedachte over “Smartphones en social media beïnvloeden machinebediening

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest