Chiron heeft onlangs op de huisshow een nieuwe machinelijn geïntroduceerd, de baseline. In navolging van andere fabrikanten gaat nu ook de machinebouwer uit Tuttlingen een betaalbaar instapmodel aanbieden.

“Door de machine in grotere aantallen te bouwen en het aantal opties beperkt te houden, kunnen we de prijs laag houden. Klanten zorgen zelf voor de opspanning en de tooling. Het zijn dus geen projectmachines”, zegt Johann Redl, area sales manageer bij Chiron. Hij was vorige week enkele dagen op de beurs MTMS in Brussel, op de stand van Buhlmann dat het merk vertegenwoordigt in België.

Vier modellen
Chiron zet de baselinemodellen meteen stevig in de markt. Er zijn baselinemodellen van de FZ12X, de FZ15W, de MILL FX800 in telkens twee uitvoeringen en de MILL 2000 in één variant. Redl sluit uitbreiding niet uit als het concept aanslaat. Kenmerkend is dat de machines worden opgebouwd uit de bestaande modules en met dezelfde componenten als de bestaande modellen in deze reeks. Het zijn allemaal eenspindelmachines. Wel zijn er 5-assige modellen bij en worden enkele werkstukwisselsystemen aangeboden evenals meerdere besturingen. “Het is een hoogwaardige machine, technisch gelijkwaardig aan de bestaande machines, met standaard opties voor een interessante prijs”, vat Frederic Taillet, sales manager bij Buhlmann het samen.

Interessant voor België
Hij denkt dat de machine voor de Belgische markt interessant is, niet alleen voor bestaande klanten, ook voor heel nieuwe klanten. Volgens Johann Redl probeert de machinefabrikant met deze baselinemodellen de afzetmarkt te verbreden. Chiron heeft namelijk een imago gekregen van leverancier van enkel nog complete turn key projecten: high end machines inclusief tooling en opspaninrichtingen. Dat beeld wil men vermijden. “Ook klanten die zelf de gereedschappen kopen en oplossingen voor het opspannen van werkstukken hebben, kunnen nu bij Chiron terecht.”

Remote-App
De machinebouwer wist tijdens het open huis veel bezoekers te trekken. Zo’n 1500 bezoekers uit de verspanende industrie hebben de huisshow bezocht. Hier stonden naast de baselinemachines ook een groot aantal andere machines (50 in totaal). Voor het eerst werd het nieuwe Turnkey centrum getoond, een nieuwe hal van 5000 m2 die eind verleden jaar in gebruik is genomen. Een andere noviteit die werd getoond is een Remote-App. Hiermee kunnen de servicemedewerkers van Chiron data uit de machine lezen en zo bewerken dat ze bruikbaar zijn voor zowel het optimaliseren van de bewerking als onderhoud.

Meer informatie
Chiron
Buhlmann (verdeler België)
Oude Reimer (importeur Nederland)

Pin It on Pinterest