laser in werktuigmachine

De laser gaat een veel grotere rol in de maakindustrie spelen dan tot nog toe. Denk niet alleen aan de laser in additive manufacturing; met licht kun je ook materiaal wegnemen. Of oppervlakken bewerken, zowel functioneel als decoratief. Op 28 november vindt in Aken het Expertentreffpunkt LaserForum 2013 plaats.

Dit is een gezamenlijk initiatief van het Fraunhofer ILT in Aken, het Laser Zentrum Hannover, LIMO Lissotschenko Mikrooptik en de Ruhr-Universität Bochum. De Expertentreffpunt vindt voor het eerst plaats, onder de vlag van het LaserForum. Het komt in de plaats van het laser herfstforum dat het Fraunhofer IVAM van 2007-2011 jaarlijks organiseerde, als vooruitblik op de MicroNanoTec, het onderdeel van de Hannover Messe. Het nieuwe evenement wordt juist los van de beurs georganiseerd, om zowel trends als ook toekomstige markten te verkennen. In een dag tijd word je bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op dit vlak.

Programma
De aandacht gaat dit keer met name uit naar de laser in het produceren van microcomponenten. Enkele thema’s die aan de orde komen zijn de laser als verspanend gereedschap; de laser als productietool door photonenpolymerisatie en de laser als gereedschap in additive manufacturing. Dit zijn de drie keynotelezingen, waarna de thematiek in drie aparte blokken verder wordt uitgediept. Deze blokken gaan over additive manufacturing van microcomponenten; laserbronconcepten (onder andere de inzet van ultrakort gepulste lasers) en de laser in zowel het laserstructureren van glas en halfgeleiders als in dunne laagtechnologie.

Hier vind je alle informatie over het Expertentreffpunkt LaserForum 2013

En hier staat het complete programma

 

Artikelen over lasertechnologie in de verspaning en 3D printen:

Laser in multitaskingmachine voor draaien van keramiek

Fraunhofer ILT: produceren met licht

Lightmotif: ultrakorte pulslaser rijp voor industriële toepassing

Overzicht alle artikelen over de laser

 

 

 

Pin It on Pinterest