Pascal Boillat

GF Machining Solutions is hard op weg om net zoveel omzet te halen uit de verkopen van Mikron freesmachines als uit de draad- en zinkvonkmachines. De verspanings- en automatiseringsbusiness (System 3R) groeit namelijk sterk. Dat zegt Pascal Boillat, president van de divisie.

2014 kan voor de machinebouw best een goed jaar worden

In het komend digimagazine verschijnt een interview met de topman van GF Machining Solutions, zoals de Zwitserse machinebouwgroep sinds begin dit jaar heet. Pascal Boillat gaat dan onder andere in op deze naamsverandering. “We geven onze merknamen beslist niet op.” De reden voor de naamswijziging is dat men meer op één lijn wil zitten met de andere divisies van Georg Fischer, het moederbedrijf.

 

GF machiing Solutions
Een voorbeeld van een dedicated oplossing van GF Machining Solutions is het draadvonken van deze dennenboomstructuur aan turbineschoepen.

 

Alternatief voor broachen

Hij wil wel meer samenwerking tussen de AgieCharmilles, Mikron en System 3R. Door nauwer samen te werken kan de divisie gerichte oplossingen ontwikkelen voor bepaalde marktsegmenten op basis van bestaande machines. Aerospace, automotive, elektronica en medische industrie zijn de kernmarkten, naast de algemene verspanende industrie. Een voorbeeld is de ontwikkeling van een dedicated oplossing voor het draadvonken van turbineschoepen voor vliegtuigmotoren. Die ontwikkeling is samen met het Werkzeugmaschinenlabor in Aken gedaan. Ten op zichte van het klassieke broachen is de technologie van GF Machining Solutions tot 40 procent goedkoper.

 

Additive manufacturing

In het interview gaat Pascal Boillat verder in op de noodzaak om de productie te spreiden over Zwitserland en China. “Alleen daardoor kun je in Zwitserland blijven produceren.” Hij ziet overigens in de Europese markt duidelijk licht aan het einde van de tunnel. “2014 zou in totaliteit best een goed jaar kunnen worden.” Tot slot gaat de topman van GF Machining Solutions in op de sterke opmars van additive manufacturing. Hij gelooft zeker in de mogelijkheden van 3D printen. Maar heeft GF Machining Solutions dan deze slag gemist?

Nog geen abonnee? Schrijf je hier in en ontvang het digimagazine met het volledige interview gratis in je mailbox.

Pin It on Pinterest