Doosan Puma 2100GT

Doosan introduceert een nieuwe Puma-serie: de Puma Global Turn 2100 en 2600, de GT-serie. Hierbij grijpt de machinebouwer terug op de beproefde succesformule van de klassieke Puma 240 machines. Die boden in het 8’’ klauwplaatsegment value for money.

 

Voor de rest hebben de Doosan-ingenieuws kosten noch moeite bespaard om de compactere machine betere eigenschappen mee te geven. Met name aan de stabiliteit is veel verbeterd. Aandere verbeterpunten zijn een betere ergonomie (zowel zicht op het werkstuk als toegankelijkheid); een kortere spindelaandrijving, die geluid, vibratie en warmte reduceert en zo de nauwkeurigheid verbetert. Verder is de machine 19% zuiniger in het energieverbruik, door een spaarzame hydro-unit, LED-verlichting en automatische uitschakeling van elektrische componenten als deze een bepaalde tijd niet worden gebruikt.

 

Twee uitvoeringen

De Puma GT2100 serie is leverbaar in 2 modellen: de standaard GT2100 en de GT2100M met aangedreven gereedschappen (5.5 kW/5.000 rpm). Beide machines zijn uitgerust met een 4.500 rpm hoofdspindel, 18,5 kW power / 313 Nm torque, en een 12-positie servo-driven turret (0.15 sec index), als ook ijlgangen van 24 m/min op de X as en 30 m/min op de Z as. Beide machines hebben een 65 mm doorlaat en een Z slag van 560 mm lengte. De GT2100 heeft een maximale draaidiameter van 390 mm en de GT2100M 350 mm. 
Standaard worden de machines geleverd met een Doosan-Fanuc besturing met een 10.4 inch kleurenscherm, klauwplaat, center en een set gereedschap opnames.

Meer informatie
Dormac CNC Solutions

1 gedachte over “Doosan introduceert Puma Global Turn serie

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest