Micro5

Met een compacte CNC-machine kun je de boer op en de machine dichtbij de klanten demonstreren. Dat is precies wat Oude Reimer en Chiron doen tijdens Chiron Micro5 on tour. De compacte precisiebewerkingsmachine met innovatieve verspaningstechnologie van de Duitse fabrikant start deze maand een roadshow door Nederland.


Oude Reimer heeft de Micro5 van Chiron al eerder gedemonstreerd op de Precisiebeurs. Van 18 tot en met 20 juni gaat de machine in een bestelbus on tour door Nederland. Op meerdere locaties in Nederland geven Oude Reimer en Chiron niet alleen demonstraties met het ultra nauwkeurig 5-assig CNC-bewerkingscentrum maar gaan ze ook dieper in op de specifieke technologie en de techniek van de machine. Bezoekers kunnen hands-on ervaring met de CNC-machine opdoen.

Micro 5


Precisiebewerken op de vierkante meter

De Chiron Micro5 kenmerkt zich vooral door de compactheid. De machine neemt amper 1 m2 ruimte in beslag en is geschikt voor het bewerken van onderdelen van 50 bij 50 bij 50 mm. Dat gebeurt 5-assig, met een positioneernauwkeurigheden van 2 µm en repeteernauwkeurigheden van 0,5 µm. Standaard is het 5-assig bewerkingscentrum voorzien van een 60.000 toerenspil en een gereedschapwisselaar voor maximaal 60 tools. Automatisering is mogelijk. Op de EMO verleden jaar demonstreerden Chiron en Renishaw een speciaal voor de Micro5 ontwikkelde taster.


Extreem laag energieverbruik

Een van de bijzonderheden van het compacte 5-assig bewerkingscentrum is dat het energieverbruik extreem laag is. Het is geringer dan 500W, niet meer dan een doorsnee koffieapparaat. Een standaard 230V aansluiting volstaat dan ook. Dit komt doordat de massa van de machine laag is, een aspect dat vanaf het begin bij de ontwikkeling van de Micro5 voorop heeft gestaan. De machine sluit hiermee aan op de duurzaamheidstrend. Chiron ziet de Micro5 als oplossing voor een flexibele productie van kleine precisiecomponenten.


De definitieve indeling van de roadshow wordt nog bekend gemaakt. Registratie is wel noodzakelijk en kan via deze link

Pin It on Pinterest