Puma SMX 3100

Dormac werkt hard aan de uitbreiding van de demoruimte annex werkplaats in De Goorn. In de nieuwe ruimte komt onder andere een 25 ton sterke kraan. Een Doosan Puma 700 kan straks zo van de oplegger worden getakeld. Dormac groeit onder andere mee met Doosan dat in Europa definitief wil doorstoten naar het hogere marktsegment. In september introduceert Doosan de nieuwe Puma SMX 3100.

 

Nederlandse markt herpakt groei

Eind september moet de ruwbouw klaar zijn, aldus Joost Verschure van Dormac CNC Solutions. De uitbreiding van de demoruimte betekent een verdubbeling ten opzichte van de huidige situatie en illustreert de groei die Dormac doormaakt. “Zowel met de machineverkopen gaat het goed alsook met de activiteiten van Dormatec.” Dit dochter bedrijf verkoopt via een alsmaar groeiend dealernetwerk door heel Europa de hoge drukpompen en koelers voor koelsmeermedia van Kemtech. Deze activiteiten groeien sterk, aldus Joost Verschure, omdat steeds meer bedrijven ontdekken welke voordelen koelen met hoge druk in de productie oplevert. “Dat betekent wel dat we steeds meer producten op voorraad hebben. Bovendien worden de machines groter. Daarom hebben we echt meer ruimte nodig.”

 

Finetech
Dormac heeft het portfolio sterk vergroot de laatste tijd, onder andere met de 5-assers van Finetech.

 

No-nonsense aanpak
De nieuwe ruimte gaat dienst doen als demoruimte maar wordt eveneens gebruikt door de eigen monteurs om eventuele klantspecifieke aanpassingen aan machines te doen. De no-nonsense aanpak van Dormac blijft overeind, benadrukt Joost. Eind dit jaar moet de uitbreiding klaar zijn.

 

Positieve markt
Hij is overigens positief over de huidige marktontwikkelingen in Nederland. De door velen verwachte boom na de Techni-Show is weliswaar uitgebleven, maar eind mei is de markt weer beginnen aan te trekken. En deze groei houdt aan, verwacht hij. “Vorig jaar zagen bedrijven pas heel laat dat ze geld verdienden en zijn ze pas in het laatste kwartaal gaan investeren. Nu zien ze dat veel eerder. Veel bedrijven zitten goed in het werk en verdienen ook weer.” Hij rekent er wel op dat de marktbewegingen grillig blijven. Pieken en dalen zullen elkaar sneller opvolgen.

 

Doosan SMX
Op de EMO vorig jaar werd de nieuwe Puma SMX multitasking machine gelanceerd, waarop dit werkstuk is geproduceerd. Op de IMTS komt de nieuwe 3100 versi (foto boven). Doosan wil de reeks multitasking machines nog verder uitbreiden.

Doosan bouwt portfolio uit
Specifiek voor Dormac geldt nog eens dat het bedrijf profiteert van de manier waarop Doosan z’n ambities waarmaakt. Deze fabrikant wil de komende jaren doordringen naar het hogere marktsegment en ontwikkelt en bouwt daar momenteel de machines voor. Dat gaat in Nederland niet onopgemerkt voorbij, merkt men bij Dormac. Volgens Joost Verschure, net terug van de Doosanfabriek in Korea, staan er tal van interessante machine voor de Europese markt op stapel. In april toonde Doosan onder andere de nieuwe VCF850LSR, een verticaal bewerkingscentrum met een X-as van 3000 mm en een Y-as van 850 mm, voor het eerst op de SIMTOS in Seoul. Met dit model wil Doosan vooral klanten uit de luchtvaart- olie- en gasindustrie en matrijzenmakers aanspreken. Het model komt later naar Europa. In september lanceert Doosan op de IMTS in Chicago de 3e generatie frees-draaicentra multitaskingmachine uit de Puma SMX-reeks. Naast de Puma SMX2600 is er ook een SMX3100 beschikbaar met een grotere klauwplaat (305 mm met een doorlaat van 104 mm).

 

Meer informatie
Dormac CNC Solutions

Pin It on Pinterest