Mazak en De Fruytier organiseren op 26 en 27 november een seminar over het verspanen van exotische materialen, zoals roestvrij staal en duplex. Vier presentaties zullen worden afgewisseld met demo’s.

 

Geslepen hardmetalen wisselplaten: tot 5 keer langere standtijd

Chroomnikkel legeringen komen steeds vaker op de frees- of draaimachine. Duplex en superduplex : het zijn materialen die vanwege hun specifieke samenstelling moeilijk verspaanbaar zijn. Met name de standtijd van gereedschappen is kort, wat men juist niet wil bij een onbemand proces. Mazak heeft recent samen met De Fruytier enkele projecten voor klanten gedaan die legeringen zoals Rvs 316 L,316Ti,Duplex en Superduplex op een Mazak-machine met robotbelading wilde bewerken. Daarvoor was een standtijd van de gereedschappen van minstens 45 minuten noodzakelijk.

 

Geslepen wisselplaat
Gekozen is voor een snijgereedschap van het Zwitserse Alesa. Deze fabrikant produceert geslepen wisselplaten met een scherpe snijkant en een specifieke geometrie en coating voor dit soort materialen Hierdoor haalt men veel langere standtijden als met klassiek geproduceerde wisselplaten. In een aantal projecten die Mazak en De Fruytier hebben gedaan, verbeterde de standtijd bij sommige producten met een factor 5. Tegelijk bleven oppervlaktekwaliteit en productiviteit op het niveau dat men gewend was van niet-geslepen hardmetalen wisselplaten.

 

Een van de nieuwe Mazak-machines die gedemonstreerd worden is de QTSmart 200.
Een van de nieuwe Mazak-machines die gedemonstreerd worden is de Quick Turn Smart 200 M.

Presentaties en demo’s
Deze resultaten zijn een van de aanleidingen voor het seminar, dat zowel op 26 als 27 november in de Mazak-vestiging te Houten plaatsvindt. Naast de presentaties over de nieuwe machines van Mazak, de geslepen wisselplaten van Alesa en de centrumspanners en andere opspangereedschappen van Gressel, wordt ook het freesprogramma van Fraisa gepresenteerd. Ook Fraisa is een Zwitsers merk, net als Alesa en Gressel, dat door De Fruytier in de Benelux op de markt wordt gebracht. De demo’s vinden plaats op onder andere de nieuwste Mazak Integrex J200, een 4+1 assige machine, met subspil, het nieuwe VCS 530C bewerkingscentrum en een Quickturn Smart 200M. De bijeenkomsten beginnen telkens om 14.00 uur.

Mazak 

Pin It on Pinterest