seco frees

Seco Tools gaat weer toeren door Nederland. In maart organiseert de gereedschappenfabrikant samen met Gelderblom, Teclab en Stodt drie informatiemiddagen over onder andere de ontwikkelingen in de gereedschappen. Dat gebeurt onder de noemer Seco Machining Navigator News. 

 

Het programma is echter breder dan alleen dit. Elke middag wordt geopend met de visie van Seco op de ontwikkelingen in de industrie zowel op midden als lange termijn. Die zijn immers bepalend voor de ontwikkelingen in de gereedschappen. Energiebesparing ligt bijvoorbeeld ten grondslag aan de trend naar meer hittebestendige en hardere materialen. Materialen als titanium en superlegeringen, die steeds meer toegepast gaan worden, stellen weer hoge eisen aan de snijgereedschappen, zoals je in dit artikel kunt lezen.

 

seco my pages
Een preview van Seco My Pages.

MyPages
Daarna komt het onderwerp MyPages aan bod. Eind verleden jaar heeft Seco Tools het nieuwe webportal gelanceerd. Seco bestempelt My Pages als een keerpunt in de informatiestrategie van het concern. In de toekomst zal informatie over nieuwe gereedschappen sneller online beschikbaar komen. Eerst online, dan pas in print. En de updates van de papieren catalogi zal minder frequent gaan gebeuren.

 

Boekenserie

Ook de serie boeken die Seco Tools uitgeeft worden verder toegelicht. In dat kader past de uitgave van vier boeken over verspaning die deel uitmaken van een nieuwe serie “Metal Cutting – Best Practices”. In de boeken worden huidige trends en technieken op het gebied van verspaning behandeld. Ze worden in de loop van 2015 gepubliceerd. Om tegemoet te komen aan de behoefte van klanten aan meer praktische informatie over verspaningstoepassingen, hebben Patrick De Vos en Jan-Eric Ståhl, professor aan de faculteit Production and Materials Engineering van de universiteit in Lund (Zweden), in 2014 “Metal Cutting – Theories in Practice” gepubliceerd. Met slechts 171 pagina’s worden in dit boek dezelfde onderwerpen behandeld als in “Metal Cutting – Theories and Models”, maar veel mathematische en wetenschappelijke achtergrondinformatie over de theorieën is weggelaten. In plaats daarvan overbrugt het boek de kloof tussen de verspaningswetenschap en de praktische toepassing van de theorieën.

 

Aanmelden
De bijeenkomst wordt afgesloten met demonstraties op de machines. Deelname aan de informatiemiddagen op 12 maart bij Gelderblom in Houten, 17 maart bij Teclab in Eindhoven en 19 maart bij Stodt in Hengelo is gratis. Vooraf aanmelden moet wel. Dat kan via Julie Croon ( Julie.croon@secotools.com ) of bellen naar +32 2 389 09 69.

 

Pin It on Pinterest