Landré gaat de 3D metaalprinters van het Amerikaanse Optomec in de Benelux leveren. Het gaat om de Lens-serie van de Amerikaanse fabrikant, een 3D metaalprinter die speciaal ontwikkeld is voor reparatiewerk en de productie van zwaar belaste componenten.

 

Technologie voor additief produceren kleine én grote componenten

De overeenkomst tussen Optomec (gevestigd in Albuquerque in New Mexico) en Landré is deze week getekend, te laat om nog tijdens Rapidpro wereldkundig te maken. Daar toonde Landré de bestaande vertegenwoordigingen, zoals 3D Systems voor de kunststoffen en Concept Laser voor het additief vervaardigen van metalen componenten.

 

Strategisch aanvullend
“De Lens-printers zijn een strategische aanvulling op ons portfolio”, zegt Jan Floor van Egmond, directeur van Landré. Hij ziet dit vooral zo omdat de machines van Optomec ingezet kunnen worden gedurende de hele gebruiksfase van een product: van reparatiewerk, herstellingen tot en met kleine serie productie. Een van de toepassingen is namelijk het aanbrengen van metaallagen op bestaande metalen componenten. Optomec kan daarmee ook 3D structuren opbouwen. Dit proces vindt plaats onder een beschermgas. De grootste machine heeft een werkruimte van 900 bij 1500 bij 900 mm, waarmee onder meer aerospace componenten vervaardigd kunnen worden.

 

 

Laser tot 4kW vermogen
Optomec bouwt twee type machines voor additive manufacturing. Het Aerosol Jet Systeem is bedoeld voor het printen van elektronica. De Lens-technologie, die Landré gaat verkopen, omvat een 3D metaalprinter die materialen kan verwerken zoals titanium, roestvaststaal, cobalt, aluminium, koper en super legeringen. Wat de machines onderscheidt van andere 3D metaalprinters, is onder meer het hoge vermogen van de laser. Dat loopt uiteen van 500 w tot 4 kW. Het is een laser deposition systeem, wat inhoudt dat het metaalpoeder in de laserstraal wordt gebracht voor het smelten, in tegenstelling tot de poederbedmachines. Optomec levert het Lens-systeem ook als inbouwmodule voor bestaande CNC-machines. Dit is de Print Engine, bedoeld voor fabrikanten van CNC-machines die additive manufacturing willen integreren in een verspanende machine, het hybride concept.

 

2 gedachten over “Landré levert 3D metaalprinters Optomec

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest