Wordt er in 2020 nog verspaand in West Europa? Ongetwijfeld. Maar wel anders dan nu. Hoe, dat ontdekken de deelnemers aan Verspanen 2020, het kennisevent voor verspaners in de Benelux. Het Mikrocentrum organiseert Verspanen 2020 samen met Teqnow, Teclab en de redactie van Made-in-Europe op 21 mei.

 

’s Ochtends: kinderen en verspanen; ’s middags workshops en lezingen voor professionals

LogoVerspanen-2020Verspanen 2020 moet een jaarlijks terugkerend evenement worden, dat de verspaning als productietechnologie verder op de kaart zet in de komende jaren. Door te innoveren, kan de sector verder groeien. Want ook al breekt 3D printen de komende jaren door, verspaning blijft noodzakelijk.

 

Nieuw terugkerend evenement
Omdat er de laatste jaren in Nederland weinig specifieke evenementen voor de verspanende industrie hebben plaatsgevonden, heeft het Mikrocentrum de handschoen opgepakt en organiseert op 21 mei Verspanen 2020. Teqnow ondersteunt het evenement, dat in het Eindhovense Teclab plaatsvindt. Made-in-Europe is nauw betrokken geweest bij de keuze van de thema’s en sprekers. Alle deelnemers krijgen de 2e editie van het Jaarboek Verspanen, dat over enkele weken verschijnt.

 

Fried Kaanen
Metaalunievoorzitter Fried Kaanen is keynotespreker op Verspanen 2020.

Metaalunievoorzitter keynote spreker
Fried Kaanen, voorzitter van de Koninklijke Metaalunie, is keynotespreker in het programma, dat voor de professionals ’s middags begint. ’s Ochtends is er namelijk een apart programma voor schoolgaande kinderen, die in drie groepen aan de slag gaan met het thema Een dag uit het leven van de verspaner; 3D ontwerpen op de computer; de machine doet het werk. De kinderen kunnen zelf aan de slag om te ontdekken hoe boeiend het verspanersvak is. Fried Kaanen pakt het thema ICT in de maakindustrie op evenals hoe nieuwe technologie invloed heeft op de plek van de toeleverancier in de keten. “De plek van de toeleverancier in de keten verschuift; er wordt meer gevraagd mee te denken over de ontwikkeling van producten en componenten bij afnemers. Samenwerking wordt steeds essentiëler”, aldus de voorzitter van de Koninklijke Metaalunie. Ook het onderwerp vakmanschap komt aan de orde, een thema waar ook het Jaarboek Verspanen ruim aandacht aan besteedt.

 

Het programma
Welke nieuwe technologie in de verspaning een belangrijke rol gaat spelen, komt daarna in de lezingen en workshops aan bod. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld het belang van CAM-programmeren, toegespitste koelsmeermiddelstrategieën voor meer productiviteit, smart industry in de verspaning; automatisering; de voor- en nadelen van de verschillende concepten voor 5-assige machines; het belang van voorinstellen van gereedschappen etc. Er vinden zowel lezingen, workshops als demonstraties plaatst. Deelnemers kunnen hun eigen programma samenstellen.

 

Verspanen 2020
Verspanen 2020 vindt op 21 mei plaats in het Teclab Eindhoven. Start middagprogramma 12.30 uur; einde van de lezingen en workshops tegen 18.00 uur, waarna de kennismarkt en het broodjesbuffet open gaan. Binnenkort meer over de sprekers. Hier vind je wel al meer informatie en een overzicht van de thema’s die aan bod komen op Verspanen 2020.

 

2 gedachten over “Verspanen 2020: het kennisevent voor verspaners

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest