Audi formnext

De aanval die de nieuwe beurs Formnext heeft ingezet op EuroMold, lijkt te lonen. Nadat de organisatie in Frankfurt eerst het Britse blad TCT aan zich wist te verbinden als mede-organisator, heeft nu de matrijzenafdeling van Audi toegezegd deel te nemen aan de beurs. Ook Renishaw heeft al aangekondigd voor de nieuwe beurs te kiezen, net als EOS.

Nieuwe beurs in Frankfurt lijkt wind in de zeilen te hebben

 

Meteen na de aankondiging van EuroMold om vanaf dit jaar naar Düsseldorf te verhuizen met de beurs, kondigde de beursorganisatie van Messe Frankfurt de nieuwe beurs Formnext aan. Sindsdien heeft EuroMold partijen zoals Terry Wohlers en de Amerikaanse Society of Mechanical Engineers (SME) versterkt aan zich weten te binden. Maar Formnext slaagt er ook in sommige partijen aan te trekken.

 

TCT Show + Personalize
De belangrijkste stap die de beursorganisatie Mesago in Franfurt heeft gezet is een samenwerking aan te gaan met organisator van de TCT Show + Personalize, de al jaren bestaande rapidprototyping en manufacturing beurs in Groot Brittannië. De Britten bieden ondersteuning bij het opbouwen en realiseren van het nieuwe concept in Frankfurt. Volgens de Britse organisatie laat onderzoek zien dat er vraag is naar een jaarlijkse beurs in de buurt van een globaal verkeersknooppung, Frankfurt dus. TCT neemt de rekening van het congresprogramma voor haar rekening. De show in Engeland kennende, belooft dat een sterk inhoudelijk programma. Naast de presentaties over additive manufacturing komt er in het congresprogramma ruimte voor ontwikkelingen in de stempel- en matrijzenbouw. Daarmee kiest Mesago ervoor om behalve de concurrentie met EuroMold ook de strijd met de nieuwe beurs in Stuttgart aan te gaan. Daar vindt begin mei immers de eerste editie plaats van Moulding Expo.

 

Hele keten rond Audi
Ondertussen heeft de matrijzenmakerij van Audi toegezegd deel te nemen aan Formnext. Volgens Johann Thoma, president van Mesago Messe Frankfurt, onderstreept dit dat Formnext meer wordt dan een evenement over additive manufacturing, maar ook een internationale beurs voor de stempel- en matrijzenmakers. Rondom de Audi-stand wil men competentieclusters creëren waar exposanten uit de hele procesketen van de matrijzenindustrie zich presenteren. Ook Renishaw heeft zich aan de nieuwe beurs gecommitteerd. Simon Scott, directeur van de additive manufacturing divisie van Renishaw, zegt dat Formnext het meeste potentieel heeft en het juiste platform is om deze nieuwe industrie verder te laten groeien. De Duitse fabrikant van additive manufacturing machines EOS kiest eveneens voor Formnext, zo heeft het bedrijf onlangs bekend gemaakt.

 

Formnext heeft overigens de datum waarop de beurs plaatsvindt verschoven. Dat is nu van 17 – 20 november, speciaal voor de Amerikaanse bedrijven zodat zij de week daarna thuis Thanksgiving kunnen vieren.

 

 

1 gedachte over “Formnext bindt Audi, EOS en Renishaw aan nieuwe beurs

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest