Spinner VC1150

Spinner en Limas openen eind april in Neer het Spinner Democenter. Hier komt een aantal machines van het Duitse merk te staan, waarop – droog – verspaningstesten gedaan kunnen worden. Op 23 en 24 april is de officiële opening.

 

Duits merk ziet groeikansen in Nederland

Die dagen houdt Hans Blomen met zijn team open huis. Daar zijn twee redenen voor. Limas CNC bestaat dan op de kop af 12,5 jaar. De belangrijkste aanleiding is echter de opening van het Spinner Democenter, waar 7 Spinner machines worden geplaatst voor demonstraties. “Klanten kunnen met hun eigen materiaal en programma’s hierheen komen om de machines te testen”, zegt Hans Blomen.

 

Hans Blomen
Hans Blomen: het Spinner Demo Center dat over twee weken opent, illustreert de ambities van het Duitse machinemerk.

 

Vraag naar Europese machines
Sinds bijna 4 jaar vertegenwoordigt Limas het Duitse Spinner, een machinebouwer uit de buurt van München, geleid door drie broers. Hans Blomen ziet in Nederland kansen om méér omzet uit het merk te halen. Hij bespeurt namelijk een tendens in de markt dat verspaners terugkeren naar Europese machines. Dat komt mede doordat het prijsverschil met vergelijkbare Aziatische machines kleiner is geworden. Dan gaan andere zaken, zoals een fabriek, ondersteuning en service in dezelfde tijdzone, de doorslag geven. Hans Blomen: “Spinner verkoopt in Nordrhein Westfalen 135 machines per jaar. Dat is het voorbeeld voor de broers, waarbij we ons als eerste doel hebben gesteld 35 machines in Nederland te verkopen.”

 

spinner
Spinner kan door de opstelling van de rotatie-assen ook een vaste tafel inbouwen, wat tot een groter bereik in de X-richting leidt.

Wat is er te zien?
Bij de opening van het Spinner Democenter zullen onder andere de U5-1520 (5-assige machine) net als de grotere uitvoering U5-2520 en de MVC 1000 getoond worden (bewerkingscentrum met blokgeleiding), naast een draaibank uit de TC-lijn. Van de lijn machines voor complexe simultaan bewerkingen vanaf staf komt de TTC 300 in het democenter te staan, een draaicentrum met twee revolvers, Y-as en tegenspil. Van de ultraprecisiereeks komt er de PD, onder andere bedoeld voor harddraaien. In totaliteit komen er 7 machines van Spinner, die ook na de open dagen in het democenter blijven. De open dagen op 23 en 24 april zijn in feite een minibeurs, waaraan ook Matec deelneemt, Limas het Easy Z voorinstelapparaat toont en de sensoren van Brankamp demonstreert. Dit zijn zeer gevoelige sensoren die bij een eventuele crash in een fractie van een seconde de machine in noodstop sturen, om ernstige schade te voorkomen. Ook een machine van DMT Kern wordt gedemonstreerd.

 
Andere deelnemers aan de open dagen zijn Unilock (nulpuntspansysteem), Edgecam (CAM-software), Siemens, Walter Benelux, Cellro met de Xcelerate, Renishaw en Blum. Beide dagen gaan de deuren open tussen 10.00 en 19.00 uur. In het gratis digimagazine dat eind deze week verschijnt, gaat Hans Blomen dieper in op de technische doorontwikkeling van de Spinner-machines.

 

1 gedachte over “Limas start Spinner Democenter in Nederland

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest