airtec

De organisator van EuroMold, Demat, heeft vorige week faillissement aangevraagd. Dat gebeurde een week na de bekendmaking dat de beurs dit jaar verhuist naar München en gelijktijdig met Airtec wordt gehouden. Nu melden Duitse media dat Airtec GmbH de beurs EuroMold heeft overgenomen.

 

Demat failliet; Airtec-organisatie neemt EuroMold over

Na de ‘vechtscheiding’ tussen Messe Frankfurt en de organisator van EuroMold, jarenlang hét platform voor additive manufacturing, is de ooit succesvolle beurs in een soort achtbaanrit terecht gekomen. Vorig jaar vond de beurs in Düsseldorf plaats, maar er werd meerdere keren met de datum geschoven. Dit jaar zou men weer terugkeren naar de oorspronkelijke periode, begin december. Twee weken geleden meldde Demat dat EuroMold opnieuw verhuist, dit keer naar München. Daar vindt de beurs gelijktijdig plaats met Airtec 2016, een succesvolle beurs met congres voor luchtvaarttoelevering.

 

Synergie met luchtvaartbeurs

“High tech evenementen horen thuis in een high tech regio”, zo merkte Helmut Brandl van de Duitse model- en vormenbouw associatie hierover op. De Duitse vereniging is een van de partners van EuroMold. Volgens het persbericht is het vooral de wens van de exposanten om de beurs te verplaatsen van Düsseldorf naar München, de hoofdstad van Beieren en vestigingsplaats van veel TecDAX bedrijven, kleinere en middelgrote ondernemingen uit de maakindustrie en kennisinstituten. Daarnaast ziet men synergie in de combinatie met Airtec, het platform voor toelevering aan de luchtvaartindustrie. Deze industrietak is immers een van de sectoren waar 3D printen het meest omarmd wordt en waar momenteel volop geïnvesteerd wordt in de ontwikkeling van industriële toepassingen. Rondom München zitten veel luchtvaartbedrijven, zoals motorenbouwer MTU en ook Airbus heeft er vestigingen. Airtec vindt dit jaar voor de 11e keer plaats. Nu blijkt dus volgens enkele Duitse media dat Airtec GmbH & Co KG, de organisator van de luchtvaartbeurs, de organisatie van EuroMold heeft overgenomen, nadat Demat faillissement heeft aangevraagd. Hierdoor kan EuroMold 2016 gewoon plaatsvinden.
EuroMold 2016 en Airtec 2016 vinden van 25 tot en met 27 oktober plaats in de Messe München.

 

Pin It on Pinterest