Omdat de VS de snelst groeiende AM-markt is, de Duitse markt momenteel ongunstig is en omdat het dichterbij groeisectoren als de semiconductor industrie wil zitten, verplaatst Oerlikon de 3D print service activiteiten vanuit Duitsland naar de VS.


Dat heeft het Zwitserse concern bekend gemaakt. Ook de AM-activiteiten in Shanghai worden gesloten en naar de VS verplaatst. In de loop van 2024 worden alle printactiviteiten geconcentreerd in de Oerlikon vestiging in Hunstville (North Carolina). Bestuursvoorzitter Michael Suess liet zich vorige jaar al kritisch uit over het Europees vestigingsklimaat voor industrie.


Betere randvoorwaarden

Het bedrijf verwacht dat het door de verplaatsing naar de VS beter kan profiteren van de gunstigere randvoorwaarden in de VS en de grotere marktacceptatie in het land voor baanbrekende technologieën. Wel blijft de R&D site in Garching, even buiten München, overeind. Hier wordt gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe metaalpoeders voor AM-processen. Oerlikon is in Garching een van de gangmakers wat betreft het nieuwe AM-cluster dat de Technische Universiteit München heeft opgezet en waaraan meerdere partijen deelnemen.

Lees het volledige artikel op 3D Print magazine


Pin It on Pinterest