SAP Nederland heeft het eerste SAP Experience Center geopend. Hier kan men kennismaken met robots voor procesautomatisering, machine learning en conversational AI. “We willen met onze centers ontmoetingen realiseren, inspireren en tot actie aanzetten”, zegt Twan van den Broek, customer innovation architect bij SAP Nederland.


De opening past in een wereldwijde strategie waarbij SAP in diverse steden Experience Centers opzet. SAP wil hiermee de grenzen opzoeken en overschrijden van wat mensen denken dat mogelijk is met moderne technologie. Klanten, partners en andere geïnteresseerden kunnen hier inspiratie opdoen, samenwerken aan innovaties en leren hoe zij dankzij originele ideeën en moderne technologie kunnen uitgroeien tot een ‘intelligent enterprise’.

Technologie zoals robotica, AI en machine learning hulpmiddel om problemen op te lossen

Van inspiratie tot prototype ontwikkeling

Het Experience Center is gevestigd in het hoofdkantoor van SAP Nederland in ’s-Hertogenbosch. Het is opgedeeld in een aantal ruimten met ieder een specifieke functie. De Inspiration Space is een tentoonstellingsruimte waar diverse interactieve booths en fysieke demo-opstellingen de waarde van technologieën als machine learning, IoT en robotic process automation (RPA) in diverse branches en scenario’s belichten. Ook is er ruimte voor enkele concrete cases. In de Exploration Space krijgen bezoekers een indruk van de toegevoegde waarde van SAP-technologie voor hun businessprocessen. In deze vierkante ruimte is op iedere muur een aantal videoschermen opgehangen. Ieder scherm staat voor een stap in een volledig end-to-end businessproces. Innovaties beginnen met originele ideeën. In de Creative Space krijgen bezoekers hiervoor alle ruimte. De Creative Space is ook de aangewezen plek voor designthinkingsessies.

Innovatiecases

Naast inspirerende fictieve scenario’s bevat het SAP Experience Center ook een aantal demo-opstellingen van daadwerkelijk gerealiseerde innovatiecases. Een voorbeeld is het smartcityplatform dat SAP samen met Signify, het voormalige Philips Lighting, heeft gerealiseerd. Met behulp van Signify’s slimme verlichtingsmanagementsystemen en het SAP HANA-platform kunnen steden bijvoorbeeld via ‘light on demand’ kosten besparen. Een andere showcase is de intelligente supply chain. Kunstmatige Intelligentie en blockchain technologie zorgen hierin realtime voor maximale transparantie in alle stappen van de keten.

Burgemeester Jack Mikkers verrichtte de opening.

Probleemstelling klant staat centraal

Het SAP-portfolio biedt een technologische basis, maar vormt niet het uitgangspunt. “We willen juist niet onze eigen oplossingen centraal stellen, maar de probleemstelling en uitdagingen van de klant. En hoe je met innovatie businesswaarde creëert. Technologie is in dat verhaal slechts een hulpmiddel”, zegt Van den Broek.Het SAP Experience Center is geopend door burgemeester Jack Mikkers van ’s Hertogenbosch.

Pin It on Pinterest