Lasertec 400

DMG Mori trapt 2020 tijdens de huisshow in Pfronten af met twee grote premières. De DMC 65 H monoblock is de nieuwe horizontale machine; met de Lasertec 400 Shape biedt de machinebouwer een oplossing voor het laserstructureren van XXL-vormen.


DMG Mori pakt op het Open House in Pfronten uit met drie wereldpremières. Want naast de twee machines wordt ook voor het eerst de nieuwe PH-Cel getoond. Dit is een modulaire palletwisselaar, die tot 40 pallets bevat op nog geen 11 m2. De PH-Cell wordt in verschillende uitvoeringen leverbaar, van een standaard systeem voor maximaal 12 pallets (van 500 bij 500 mm) tot een systeem dat ruimte biedt aan 40 pallets van 320 bij 320 mm. Het opspannen van de werkstukken op de pallets gebeurt hoofdtijdparallel. In Pfronten toont DMG Mori deze automatisering aan een DMU 65 monoBlock. In totaliteit toont de machinebouwer tijdens het Open House 15 automatiseringsoplossingen uit eigen huis. Hieronder de compacte robotcel Robo2Go Vision, gekoppeld aan een CTX beta 1250 TC. Dankzij de nieuwe 3D camera legt de robot de werkstukken direct weg op een Europallet.

PH-Cell
De nieuwe PH-Cell biedt plek aan maximaal 40 pallets.

Groot formaat laserbewerken

Voor het laserstructureren van grote vormen, bijvoorbeeld matrijzen, heeft DMG Mori de Lasertec 400 Shape ontwikkeld. Het gaat om een uitbreiding van de 5-assige machines voor laserstructureren, dit keer voor werkstukken tot 3350 bij 1350 bij 1000 mm met een maximaal gewicht van 20 ton. Voor deze Lasertec 400 Shape is een nieuwe kop ontwikkeld. Deze kop zwenkt van -100 tot +135 graden en roteert +/- 200 graden. Hierdoor zijn ondersnijdingen mogelijk. Door het nieuwe gantrymodel is de nieuwe machine tot drie keer sneller dan de huidige machines.

DMC 65 H monoblock
Met de DMC 65 H monoBlock richt DMG Mori zich onder andere op de luchtvaartindustrie.

Nieuw horizontaal bewerkingscentrum

Ook DMG Mori breidt uit in het segment horizontaal bewerken. De tweede machinepremière in Pfronten is de DMC 65 H monoBlock, die volgen de fabrikant de voordelen van een 5-assige verticale machine combineert met de voordelen van een horizontaal bewerkingscentrum. Een van de marktsegmenten waar de machine voor ontwikkeld werd, is de luchtvaartindustrie. Met name gaat het dan om het bewerken van grote structuurdelen. Matrijzenmakers vormen een andere doelgroep. Voor hen is de mogelijkheid om tot 550 mm diepe gaten te boren interessant. En toeleveranciers profiteren van de aan twee kanten gelagerde draaizwenktafel, waarmee zowel werkstukken tot 600 kilo 5-assig gefreesd kunnen worden alsook hoge opspantorens gebruikt kunnen worden. Dat zorgt voor lange tijd onbemande productie zonder dat direct automatisering mogelijk is.

Tulip en up2parts presenteren zich in Pfronten

Tijdens de huisshow in Pfronten (11 – 15 februari 2020) presenteren zich ook de twee start-ups waar DMG Mori onlangs een belang in heeft genomen. Dit zijn Tulip, voor eenvoudige digitalisering van werkplekken, en up2parts. Deze laatste start-up gebruikt kunstmatige intelligentie om realtime een kostprijs te berekenen op basis van een analyse van de geometrie van het werkstuk.

Het Open House in Pfronten is van 11 – 15 februari 2020. Voor meer informatie kun je terecht bij DMG Mori Nederland en België 

Pin It on Pinterest