RoboJob en Humacs Krabbendam slaan de handen ineen. De twee bedrijven gaan een strategische samenwerking aan. Ze richten zich in eerste instantie op de installatie van robots bij bestaande machines in de maakindustrie. Humacs Krabbendonk heeft de voorbije jaren veel ervaring opgebouwd met interfaces en verschillende machinebesturingen.


RoboJob wint Fanuc Grand Award – RoboJob heeft dit jaar de Fanuc Grand Award gewonnen. Met de award zet Fanuc wereldwijd vooruitstrevende bedrijven in de kijken, waarbij vooral innovatie zwaar meeweegt in de selectie. Twee jaar geleden won RoboJob de Application Award; dit jaar gaat het met de hoofdprijs strijken, de Fanuc Grand Award. “Deze prijs erkent uitzonderlijke prestaties over de volledige lijn: het traject dat RoboJob heeft afgelegd, de groeicurve in het aantal robots die ze jaarlijks bij ons afnemen, het innovatieve aspect en natuurlijk ook de relatie die we over al die jaren heen hebben kunnen uitbouwen”, zegt Paul Ribus, Managing Director Fanuc Benelux.

Waarom geen geïnstalleerde machines automatiseren?

Het is ongemerkt erin geslopen: maakbedrijven investeren vaak in automatisering zodra ze een nieuwe CNC-machine kopen. “Maar eigenlijk moet je jezelf de vraag stellen: uit welke machines haal ik te weinig rendement? Of, waar heb ik te weinig capaciteit? Dat zijn de machines die je kunt automatiseren”, zegt Wim Hudepohl , samen met Han Krabbendam eigenaar van Humacs Krabbendam. Sinds beide bedrijven in 20212 zijn samengegaan, richten ze zich niet alleen op onderhoud aan zowel het elektronische als mechanische deel van machines, ze vertegenwoordigen ook een aantal CNC-merken.

Focus op geïnstalleerde machines

Humacs Krabbendam heeft de nodige ervaring opgedaan met verschillende machinebesturingen en de interfaces op CNC-machine. Die kennis staat eigenlijk centraal in de samenwerking die het bedrijf nu aangaat met RoboJob, de Vlaamse automatiseerder in de verspanende industrie. Ze zien een groot potentieel om in bedrijven de bestaande capaciteit uit te breiden, zonder dat er direct geïnvesteerd moet worden in nieuwe CNC-machines. “Het merendeel van de industriële robots wordt inderdaad aan nieuwe CNC-machines geïnstalleerd,” bevestigt Helmut De Roovere, CEO van RoboJob. “Maar in feite heeft het meer zin om bestaande machines te automatiseren.”

TechniShow 2020

De twee bedrijven willen de installed base aan CNC-machines in de Benelux gaan automatiseren. De komende tijd werken ze hun plan uit, op de TechniShow 2020 in maart willen ze hun oplossing concreet lanceren. Helmut De Roovere en Wim Hudepohl benadrukken daarbij dat ze onafhankelijk van specifieke merken en aanbieders willen blijven werken. Humacs Krabbendam vertegenwoordigt onder andere de CNC-machines van Fanuc en Kitamaru.

Pin It on Pinterest