STODT organiseert samen met Settels Savenije PLM Services de komende maanden drie praktijkgerichte kennissessies over digitalisering in de werkplaats. Het doel hiervan: machinebouwers en verspanende bedrijven inzicht geven in wat er bij digitalisering komt kijken, hoe je het aanpakt en wat het uiteindelijk oplevert. Model Based Definition en CAM 2.0 zijn enkele van de onderwerpen die aan bod komen.


Drie kennissessies over digitalisering voor machinebouwers en verspaners

De workshops zijn specifiek bedoeld voor machinebouwers en verspanende bedrijven. Deelnemers krijgen handvatten aangereikt om daarna de stappen te zetten die nodig zijn om de productie te digitalisering. De eerste sessie gaat over het waarom en de impact die dit heeft op de organisatie. Wim Ottenhoff van Settels Savenije geeft de aftrap. “2D tekeningen zijn voor mensen gemaakt. Computers kunnen die niet interpreteren”, zo zei Wim Ottenhoff van Settels Savenije Group het ooit op een bijeenkomst rond het PMI project bij ASML. De 2D tekening blokkeert verder hergebruik van data downstream in de keten. Daarom is digitalisering in de bedrijven in in de keten belangrijk. 

Automatisch programmeren

Het biedt ook nieuwe kansen: dat laat Wouter Moons van YouniQ Machining zien. Het Vlaamse verspanend bedrijf heeft zelf software ontwikkeld dat quasi real time CAD modellen controleert of ze met de gestandaardiseerde productie bij YouniQMachining maakbaar zijn en geeft dan direct de prijs af. Met één muisklik plaatst de klant de order, die daarna rechtstreeks naar de machine gaat, want het programma wordt volledig automatisch gegenereerd. 

CADCAM en PLM in de cloud

In de eerste kennissessie pakt Michiel van Bergen van CSN Group daarna het onderwerp Toekomst CAD/CAM & PLM in de cloud op. Na de pauze gaat Stephan Corporaal van Saxion Hogeschool in op de vraag wat digitalisering voor de medewerkers betekent. Welke competenties moet de nieuwe medewerker hebben? Al deze thema’s komen tijdens de eerste kennissessie op 3 maart aan bod. Vanwege het 35 jarig bestaan van STODT is deelname aan deze bijeenkomst gratis.

MBD en CAM 2.0

Op 2 april vindt de tweede sessie plaats: zonder tekeningen werken met Model based Definiton. Wim Ottenhof van Settels Savenije gaat dan in op het verschil tussen PMI en MBD waarna Wilbert van der Heijden van STODT laat zien hoe MBD en PMI in de meetkamer gebruikt kunnen worden. Er zal ook nog een presentatie van een concrete implementatie bij een bedrijf plaatsvinden. De derde sessie op 12 mei gaat over CAM 2.0, waarbij met name wordt ingegaan op het belang van standaardisatie om succesvol met CAM aan de slag te gaan. 

Deelnemers kunnen voor alle drie of voor een van de sessies kiezen. STODT biedt in het kader van het 35-jarig bestaan de eerste sessie gratis aan, de volgende kosten € 75 per keer. Meer informatie: 

Pin It on Pinterest