DMG Mori maakt van de nood een deugd: de machinebouwer kiest in de huidige omstandigheden ook voor digitalisering als het gaat om marketing, scholing en trainingen. De machinebouwer beperkt de deelname aan beurzen; nieuwe technologie krijgt voorrang.


Dat  melden Masahiko Mori en Christian Thönes, president respectievelijk directievoorzitter van DMG Mori, in een brief aan alle klanten, leveranciers, partners en medewerkers naar aanleiding van het Covid-19 virus (Coronavirus). Ze zeggen hierin: “Laten we dit moment aangrijpen om een moderne Smart-Flex-Working methode, digitaal en flexibel onafhankelijk van locatie en tijd, versneld in te voeren.”

Versnelling invoering van Smart-Flex-Working concept

Bedrijfsinterne maatregelen rond Coronavirus

Directe aanleiding is de uitbraak van het Coronavirus, wat DMG Mori rechtstreeks heeft geraakt doordat een medewerker van de fabriek in Pfronten besmet is geraakt. Omdat gezondheid de hoogste prioriteit heeft, heeft de machinebouwer in de voorbije weken al een aantal maatregelen getroffen. Medewerkers die privé of beroepsmatig de afgelopen 14 dagen in Italië, China, Iran of Zuid-Korea zijn geweest, mogen pas na twee weken terugkeren op hun werkplek. Ook worden dienstreizen sterk beperkt.

De topmannen van DMG Mori vorig jaar op de EMO 2019. Links Christian Thönes, rechts Masahiko Mori.

Zie digitalisering als een kans

De beide topmanagers van DMG Mori gaan nu een stap verder en grijpen de crisis aan als een kans om versneld een omslag te maken in de manier waarop de machinebouwer een aantal zaken organiseert. “Digitalisering is de toekomst en voor ons allen een enorme grote kans”, schrijven ze. De komende tijd zal de focus verschuiven naar video’s en presentaties in de cloud; digitale workshops, trainingen, webinars en seminars; digitale marketingactiviteiten én open huizen om de producten op het vlak van automatisering, digitalisering en additive manufacturing te presenteren. Verder verlegt DMG Mori nog meer de aandacht naar de digitale producten, waaronder CELOS, myDMG Mori, Werkbliq-Upgrade en de oplossingen van Tulip. 

Afscheid van veel beurzen

DMG Mori gaat daarnaast afscheid nemen van een aantal beurzen. “We hebben besloten om onze aanwezigheid op beurzen aan te passen aan moderne vormen”, staat in de brief. “Onze deelname aan een veelvoud van beurzen zullen we ten voordele van de gezondheid van alle deelnemers verminderen en nieuwe technologieën de voorrang geven.” Een woordvoersters van het bedrijf laat desgevraagd weten dat over de voor de komende tijd geplande beurzen van dag tot dag besloten wordt over deelname. 

Foto: de presentatie van DMG Mori op de EMO 2019 in Hannover.

Pin It on Pinterest