Dymato mag zich de distributeur van het jaar noemen voor de Hanwha Robotics cobot. Tijdens de Hanwha Robotics Partner dagen kreeg Theo Coffeng de award Distributor of the Year 2019.  Samen met een Nederlandse systemintegrator demonstreerde Dymato voor de Europese dealers kant-en-klare automatiseringsoplossingen voor de industrie. 


Tijdens de TechniShow 2018 had Dymato Robotics de Europese primeur van de cobot van de Koreaanse fabrikant. “We waren destijds de eerste officiële dealer buiten Korea van de Hanwha HCR collaboratieve robots. Sindsdien is het aantal dealers en samenwerkingspartners enorm gegroeid”, vertelt Martin Visser, Accountmanager bij Dymato. Voor de fabrikant is een goede samenwerking met distributeurs en dealers belangrijk omdat zij de applicaties ontwikkelen voor de snel ontwikkelende cobots.

cobot
Theo Coffeng neemt namens Dymato de award in ontvangst, uitgereikt door Chongsung Ra, directeur Hanwha Robotics.

Kant- en-klare oplossing voor bewerkingsmachines

De Hanwha Robotics Partner dagen waren onder andere georganiseerd om de toepassingen die de verschillende dealers ontwikkelen uit te wisselen. Dymato heeft bijvoorbeeld de zelf ontwikkelde HCT-1200 tafel voor de cobot gepresenteerd. Hiermee biedt de Nederlandse dealer een kant en klare oplossing voor metaalbewerkers die hun machines automatisch willen beladen. Een andere interessante ontwikkeling was te zien bij de Nederlandse system integrator RCO Mechatronics. Het bedrijf uit Rijen heeft op basis van de Hanwha cobot een oplossing ontwikkeld voor het stapelen op pallets. Het Nederlandse bedrijf bouwt deze palletizer in twee uitvoeringen, voor het stapelen tot 1000 mm respectievelijk 2.000 mm hoog. Het Deense OnRobot demonstreerde de laatste innovaties op het gebied van grippers. OnRobot heeft recent een flexibele grijper met drie vingers ontwikkeld met een extra lange slag voor het beladen van CNC draaimachines. De grijper centreert het werkstuk (maximaal 15 kilogram) automatisch.

Compleet aanbod Hanwha cobots op TechniShow

Dymato Automation demonstreert in september op de Technishow de hele reeks HCR cobots van Hanwhain, inclusief verschillende toepassingen van palletiseren tot een lassen en beladen van CNC-machines.

2 gedachten over “Dymato wint Hanwha Robotics award

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest