De TechniShow wordt verschoven naar de eerste week van september. Dat geldt ook voor ESEF Maakindustrie 2020. FPT-VIMAG en Jaarbeurs hebben hiertoe dinsdagavond besloten, nadat een aantal exposanten zich vanwege het Corona-virus heeft teruggetrokken.


In twee weken tijd heeft de uitbraak van het Corona-virus in West-Europa de beursagenda voor de industrie volledig op z’n kop gezet. De Metav gaat niet door; een nieuwe datum is nog niet vastgesteld, de VDW en Messe Düsseldorf willen de beurs wel nog op een later stadium door laten gaan. GrindTec in Augsburg, de slijptechnologiebeurs die in dezelfde week als de TechniShow zou plaatsvinden, wordt verschoven naar november. Wire & Tube, eind maart gepland, wordt eveneens verschoven. En nu voegen de TechniShow en ESEF Maakindustrie zich ook toe aan de rij uitgestelde evenementen. FPT VIMAG en Jaarbeurs hebben wel direct een nieuwe datum geprikt: 1 tot en met 4 september.

Exposanten haakten af

De afgelopen week hebben de organisatoren constant vinger aan de pols gehouden.
Gebaseerd op de informatie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Nederlandse overheid, is er geen indicatie dat TechniShow geen doorgang zou moeten vinden, zo werd afgelopen week vrijdag nog aangegeven. Op dat moment hadden onder andere Mitutoyo en 2-S al besloten de deelname te annuleren. Dinsdagochtend liet Mazak weten niet deel te nemen gezien de onduidelijke situatie rond het Coronavirus. Ook DMG Mori had al eerder aangegeven de beursdeelname te willen annuleren. Dinsdagavond laat hebben FPT VIMAG en Jaarbeurs besloten dat door deze annuleringen de TechniShow en ESEF Maakindustrie geen volwaardig concept meer bieden. Daarom worden de beide beurzen uitgesteld tot begin september, van dinsdag 1 tot en met vrijdag 4 september. De komende tijd wordt gekeken hoe het programma, dat dit jaar onder andere voorzag in een 3D Printplein en 3D Procesplein, er dan uit zal zien.

Medewerker DMG Mori Pfronten besmet; bezocht pas na open huis een risicogebied

DMG Mori sluit tijdelijk Pfronten

DMG Mori heeft overigens gisteren bekend gemaakt dat een medewerker van de vestiging in Pfronten besmet is met het Corona-virus. Zowel de fabriek als de andere vestigingen in Pfronten zijn direct dichtgegaan voor een korte tijd. DMG Mori zegt geen aanwijzingen te hebben dat bezoekers van de huisshow in Pfronten, 11 – 15 februari, hierna ziek zijn geworden. De medewerker die het virus nu heeft, bezocht pas na het open huis een risicogebied en heeft de besmetting waarschijnlijk daar opgelopen. Hij is alweer herstellend. DMG Mori heeft wel besloten om voorlopig medewerkers alleen nog te laten reizen in uitzonderlijke gevallen en meetings alleen nog via videoconference en telefonisch te laten plaatsvinden. Ook zegt het deelname aan beurzen kritisch te bekijken en af te laten hangen van de situatie op dat moment.

FOTO: Mazak trok zich maandag terug van de TechniShow vanwege de onduidelijkheid betreffende het Coronavirus. In september volgt de herkansing.

Pin It on Pinterest