Met de digitale editie van het Stama en Chiron Open House, betreden de beide machinebouwers onbekend terrein. Vanaf 14 mei kunnen bezoekers de premières, waaronder de 3D metaalprinter AM Cube, en de andere machines van de beide Duitse merken online  tot in detail bekijken. Gesprekken met experts, demonstraties en TechTalks maken onderdeel uit van het nieuwe concept dat Chiron en Stama, gedwongen door de Coronacrisis, voor het eerst uitproberen.


Chiron had dit keer een echte primeur gepland voor het open huis, de eerste 3D metaalprinter die in eigen huis ontwikkeld is. Deze AM Cube kan nu samen met andere machines, waaronder de tweede première de 22-reeks CNC bewerkingscentra, online worden bekeken. Bezoekers kunnen zich dan online vrij bewegen en alle machines die op het speciaal hiervoor ingerichte platform worden getoond, in detail bekijken. De TechTalks, waarin tijdens het traditionele Open House dieper wordt ingegaan op zowel verspaningstechnologie als relevante ontwikkelingen in de branche, zijn teruggebracht naar workshops van enkele minuten. Aansluitend kunnen de bezoekers in discussie gaan met andere deelnemers, online wel te verstaan.

In gesprek gaan met applicatie engineers 

De machines worden online gepresenteerd, maar zowel via de chatfunctie als telefonisch kunnen bezoekers rechtstreeks in gesprek komen met zowel de applicatie engineer als de verkopers bij Chiron en Stama. Ook videogesprekken zijn mogelijk. “Het gaat er ons niet om een verkoopevent te organiseren. We willen onze klanten en partners een communicatieplatform bieden, waarop we over de uitdagingen tijdens en na de pandemie met elkaar kunnen praten”, zegt Guido Spachtholz,  CEO van Chiron Group. Hoewel de machinebouwer zich met dit online event op onbekend terrein begeeft, is hij ervan overtuigd dat dit beter is dan helemaal geen huisshow organiseren.  

Chiron AM Cube
(foto: Jürgen Jeibmann Fraunhofer IWS Dresden)

Chiron Cube: poeder en draad oplassen 

De AM Cube is de nieuwe 3D metaalprinter, waarmee Chiron de additive manufacturing markt betreedt. De machine, die met lasdraad en poeder werkt, wordt geprogrammeerd met ofwel ISO-codes of met een CADCAM programma. De machine zelf beschikt over een Siemens besturing.  De Chiron AM Cube kan tijdens het 3D printen de laskop wisselen, bijvoorbeeld als in een bepaald deel van het product ene hogere oppervlaktekwaliteit nodig is. Of als de oppervlaktekwaliteit minder belangrijk is en men sneller materiaal wil oplassen. Door de automatische wissel van de laskoppen, kan de volledige productieafloop van het werkstuk offline geprogrammeerd worden.  

Het online Open House van de beide machinebouwers begint 14 mei en duurt tot en met 19 mei. Registreren kan hier.  

Pin It on Pinterest