Surplus

Het industriële veilinghuis Surplex breidt uit naar Nederland. Hiermee is het vertegenwoordigd in 12 Europese landen. Het veilinghuis biedt klanten de kans om machines onderhands te verkopen en kopen.


Hoewel de basis van Surplex teruggaat tot 1999, is het veilinghuis in de huidige vorm midden in de financiële crisis van 2009 opgericht door Michael Werker en Uli Stalter. Vanaf 2010 tot 2019 is de onderneming elk jaar met dubbele cijfers gegroeid. Dat succes is volgens de beide oprichters te danken aan het feit dat veilinghuis het beste van twee werelden bijeen heeft gebracht: de kracht van de online platformen en de sterke dienstverlening van de klassieke machinehandelaren.

ISO-gecertificeerde dienstverlening

In tegenstelling tot veel concurrenten heeft Surplex niet alleen een krachtig veilingplatform maar bieden zij opdrachtgevers en kopers ook een service aan die het mogelijk maakt om via het platform machines onderhands te kopen en te verkopen. Deze service is de afgelopen jaren uitgebreid tot een ISO-gecertificeerde dienstverlening. Surplex geeft persoonlijk advies, stelt taxatierapporten op en waardeert machines. Na de aankoop dragen zij zorg voor demontage-, transport-, douane- en betalingsfaciliteiten. Op deze manier kan Surplex een aantrekkelijk totaalpakket aanbieden, zowel online als offline.

Surplex
De beide oprichters van Surplex, Michael Werker en Uli Stalter.

Nederlandse marktpositie aanzienlijk uitbreiden

De kern van de onderneming blijft het veilingplatform surplex.com, dat beschikbaar is in 16 talen. In 2019 werden er meer dan 500 online veilingen georganiseerd, waarbij meer dan 55.000 lots werden verkocht. In 2013 werd de eerste vestiging buiten Duitsland opgericht, in Italië. Met Nederland is het veilinghuis in 12 landen in Europa vertegenwoordigd. De onderneming wil de marktpositie in Nederland aanzienlijk uitbreiden.

FOTO: het hoofdkantoor van Surplex in Düsseldorf.

Pin It on Pinterest