Metav Web Sessions

De Metav Web Sessions, het korte termijn alternatief voor de afgelaste Metav 2020 in maart, heeft bijna 1.600 deelnemers getrokken. Samen waren ze goed voor 5.000 deelnemers aan de online presentaties door exposanten. Elk deelnemer heeft namelijk gemiddeld ingelogd voor drie sessies. Nederland staat in het rijtje landen met de meeste deelnemers.


Door de Coronacrisis was de Metav een van de eerste grote metaalbeurzen die dit jaar werden afgelast. De beurs in Düsseldorf is verschoven naar maart 2021. De VDW wilde echter niet tot dan wachten en heeft daarom gekozen om in één week zo’n 100 webinars te organiseren, waarvan een deel Engelstalig. “De feedback van de deelnemers is in het algemeen erg positief”, zegt Stephanie Simon, Trade Fairs Project Manager bij de Duitse machinebouwersvereniging.

Breed internationaal publiek

De 1600 deelnemers komen niet alleen uit Duitsland, landen als Nederland, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje en zelfs India staan bovenaan het lijstje met de meeste deelnemers aan de webinars. Van sommige bedrijven hebben zelfs hele groepen aan de sessies deelgenomen, meldt de VDW. Niet alleen mkb-metaalbedrijven meldden zich aan, ook deelnemers van grote concerns zoals ABB, Liebherr en Festo. Voor Stephanie Simon is het duidelijk dat dit format aanslaat. De VDW heeft dan ook plannen om in de aanloop naar de Metav 2020 Reloaded, die in maart volgend jaar plaatsvindt, door te gaan met deze webinars. Op een regelmatige basis wil men actuele thema’s uit de metaalbewerking in eendaagse events online gaan presenteren.

Benelux deelnemers

Ook de exposanten die hebben meegedaan aan Metav Web Sessions reageren positief. “Ondanks de crisis hebben de Metav Web Sessions ons in staat gesteld niet alleen bestaande bezoekers maar ook een breder publiek te bereiken”, zegt Charlotte Breitweisser, marketing manager bij Datron. Zij vindt dat het format niet alleen een gezamenlijk forum is gebleken, maar ook een merknaam waaronder meerdere digitale ontwikkelingen gebundeld werden. Tot de exposanten die zich met dit nieuwe format gepresenteerd hebben, behoren ook enkele spelers uit de Benelux. Zowel RoboJob als Halter CNC Automation lieten de deelnemers zien hoe slimme automatisering juist in deze tijden maakbedrijven de middelen geeft om snel te reageren op veranderende marktvragen. Cosen EDC presenteerde de nieuwe ontwikkelingen in bandzagen.

Pin It on Pinterest