Metav 2021

De Metav verschuift naar het voorjaar van 2021. Dat heeft de VDW besloten. De contracten met de 460 exposanten die vandaag de aftrap voor de 20e editie hadden willen geven, schuiven door naar volgend jaar.


23 tot en met 26 maart 2021: dan vindt de Metav in Düsseldorf plaats. De metaalbeurs, die zich nadrukkelijk op de Benelux richt, heeft ook moeten wijken voor het Coronavirus. Vandaag had de beurs eigenlijk moeten starten. De snelle verspreiding van het virus in Europa dwong de organisatie om het evenement voor dit jaar af te lassen. De Duitse machinebouw heeft bij de keuze van deze datum het geluk dat de EMO 2021 in Milaan plaatsvindt en niet in Hannover.

Metav 2021 opmaat voor aantrekken van investeringen

De VDW rekent er op dat over een jaar de Coronaproblematiek opgelost is. Daarnaast denken de Duitse machinebouwers dat de Metav 2021 conjunctureel wel eens op een beter moment kan komen dan deze week het geval zou zijn geweest. De verwachting is dat de conjunctuur er tegen maart 2021 beter bij ligt. De machinebouwers rekenen namelijk op een sterk herstel zodra de problemen met het Coronavirus voorbij zijn. VDW-directeur Wilfried Schäfer ziet de Metav volgend jaar als de opmaat voor investeringsbeslissingen zowel in de Duitse markt als in de Benelux.

Hermle rekent eveneens op herstel

Daar rekent ook Hermle op. Franz-Xavier Bernhard, directeur, zegt: “We verwachten dat de economische situatie zich over een jaar duidelijk verbeterd heeft en dat de Metav 2021 een goed platform zal zijn om de dan weer aantrekkende vraag te beantwoorden.”

Forse daling in de VS, sterk herstel verwacht

Dat optimisme leeft ook bij de Amerikaanse machineleveranciers. AMT heeft deze week cijfers bekend gemaakt over de investeringen in technologie in januari 2020. Vergeleken met een jaar eerder zijn deze met 34% gedaald. Het optimisme dat er de komende maanden een sterk herstel zal plaatsvinden, baseert AMT op de ervaringen na de uitbraak van SARS en MERS en op een aantal positieve indicatoren over de Amerikaanse economie. Zo kwam de PMI in januari weer boven de 50 uit, wat op groei duidt. “Na de vorige uitbraken van SARS en MERS duurde de economische neergang enkele maanden en herstelde de economie snel zodra de bedreiging afzwakte en de vraag aantrok. We verwachten dit keer eenzelfde scenario”, aldus Douglas K. Woods, president AMT.

Pin It on Pinterest