De malaise in de wereldwijde automobielindustrie eist opnieuw een tol: dit keer vragen de bedrijfsonderdelen van de Duitse Gehring Gruppe voorlopig uitstel van betaling aan. Sinds meer dan 90 jaar ontwikkelt de groep uit de buurt van Stuttgart machines voor het honen van cilinderkoppen en andere aandrijfcomponenten. De machinebouwer is al langer bezig de omslag naar elektrische aandrijfsystemen te maken.


De teruglopende vraag naar verbrandingsmotoren samen met de gevolgen van de covid-19 pandemie, dwingt de concernleiding om de transformatie te versnellen. Om de groep opnieuw te positioneren, vraag het management zelf uitstel van betaling aan voor de Gehring bedrijfsonderdelen, meldt de onderneming op de website. Samen met de curator gaat men nu een doorstart voorbereiden.

Ingestapt in productie van elektromotoren

Gehring Gruppe produceert al decennialang machines voor het honen van conventionele en elektrische aandrijfsystemen. Het bouwen van machines voor het honen is lange tijd de kernactiviteit geweest. Enkele jaren geleden heeft de groep echter al een verandering in gang gezet, omdat de vooruitzichten voor de verbrandingsmotor slechter werden. Zo is twee jaar geleden de copperING Gruppe overgenomen. Deze heeft machines ontwikkeld voor de productie van hairpin statoren voor elektromotoren. Per 1 juni is deze activiteit volledig geïntegreerd in de Gehring Gruppe.

Gehring is ingestapt in machines voor de productie van elektromotoren, zoals deze voor het impregneren van hairpins van statoren.

Lasercoaten

Ook is er nieuwe lasertechnologie ontwikkeld voor het aanbrengen van structuren op oppervlakken. VW heeft eind vorig jaar nog machines hiervoor besteld. De Duitse autofabrikant zet deze in in de Chinese fabriek waar de EA 211 evo-Motoren worden geproduceerd. Met de lasertechnologie van Gehring kunnen cilinderloopbanen worden gecoat, iets dat met name bij hybride aandrijvingen speelt.

Samenwerking met Castrol

De derde activiteit die de groep is gestart, is het ontwikkelen van digitale oplossingen voor de machines die het bouwt. Begin dit jaar kondigde het nog een samenwerking aan met Castrol. Gehring wil de SmartControl oplossing van Castrol voor het bewaken van koelvloeistoffen integreren in de hoonmachines. Dat moet leiden tot een hogere proceszekerheid en een efficiënter verbruik van de koelsmeermiddelen.

De Gehring Gruppe telt in totaal 624 medewerkers, verdeeld over 3 locaties in Duitsland. De activiteiten lopen gewoon door tijdens de Insolvenz periode, die in de Duitse regelgeving lange tijd kan blijven gelden.  

1 gedachte over “Hoonmachinefabrikant Gehring vraagt uitstel van betaling

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest