Dutch PPE Solutions

Dutch PPE Solutions gaat in Nederland niet alleen medische FFP2 mondmaskers produceren; in Geleen komt eveneens een nieuwe meltblown installatie voor de productie van het filtermateriaal. VDL en DSM, de twee bedrijven achter deze joint venture, investeren miljoenen in het bedrijf en bundelen hun kennis van innovatieve materialen en productietechnologie.


VDL Groep en DSM zetten concrete stappen om Nederland – en later Europa – minder afhankelijk te maken van globale supply chains als het om persoonlijke beschermingsmiddelen gaat (PPE). Wereldwijd is de vraag naar medische mondmaskers en kritische filters groter dan de productiecapaciteit, die momenteel in handen is van een beperkt aantal spelers. Dutch PPE laat zien dat je hiervoor in Nederland een betrouwbare, duurzame en hoogwaardige productieketen kunt opzetten.

Lees hier hoe VDL Groep ondanks een fors lagere omzet in het eerste halfjaar van 2020 toch zwarte cijfers heeft geschreven

Voorzien in eigen behoeften

President-directeur Willem van der Leegte van VDL Groep: “De coronacrisis heeft de voorbije maanden aangetoond dat een pandemie zich niet laat sturen en dat het belangrijk is dat werelddelen gaan voorzien in de eigen behoeften. Daardoor zijn we het aan onszelf verplicht om dicht bij huis zekerheden te creëren.” Dat geldt volgens de industrieel ondernemer met name voor persoonlijke beschermingsmiddelen voor medewerkers in de zorg, maar ook voor andere beroepsgroepen. Hij is er trots op dat twee krachtige Nederlandse bedrijven elkaar hebben gevonden en de handen ineen hebben geslagen. Pieter Wolters, directeur DSM PPE Plus en vice-president DSM Innovation zegt eveneens trots te zijn dat de twee bedrijven Nederland minder afhankelijk maken van het buitenland. Tegelijkertijd zoeken ze naar mogelijkheden om de berg afval door het gebruik van medische mondmaskers te verkleinen. Dat zou kunnen door afbreekbare materialen te gebruiken.

Productie in Geleen en Helmond

In Geleen komt een permanente meltblown polypropyleenfabriek. Hier wordt het kritisch filtermateriaal voor de FFP2 maskers gemaakt. De fabriek moet vanaf april 2021 operationeel zijn. De productie van de mondmaskers gaat in Helmond gebeuren, waar de joint venture investeert in nieuwe machines. De productie in Helmond start al in oktober dit jaar. Door de productie in Nederland, kan in de toekomst flexibeler gereageerd worden op de vraag naar dit type medische mondmaskers. Dutch PPE Solutions wil de producten later ook in andere landen in de Europese Unie vermarkten en de productie stapsgewijs uitbreiden voor andere sectoren dan de zorg. Denk daarbij aan scholen, openbaar vervoer, onderwijs en het bedrijfsleven in heel Europa. De nieuwe onderneming zorgt voor enkele tientallen arbeidsplaatsen.

1 gedachte over “Dutch PPE Solutions: productie FFP2 mondmaskers in Nederland

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest